Η νέα "μόδα" των επαιτών στην Πάτρα και οι αντιδράσεις

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξακολουθεί να "ανθεί" η επαιτεία τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης των Πατρών, όσο και σε περιφερειακά σημεία.

Η συνήθης εικόνα μέχρι σήμερα, είναι ρακένδυτα ανήλικα αλλά και ενήλικες, να βρίσκονται στις "πιάτσες" και να ζητούν ελεημοσύνη,  είτε από διερχόμενους οδηγούς, είτε από πεζούς.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, διαπιστώθηκε πως στην "αγορά" εργασίας αφενός έχει "μπει" νέο αίμα, αφετέρου η εικόνα τους δεν θυμίζει σε τίποτα ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νεαρού ηλικίας μέχρι 30 ετών, καλοντυμένου που στέκει στα φανάρια στη συμβολή των οδών Πατρών - Κλάους και Ελευθερίου Βενιζέλου και προσεγγίζει τα οχήματα απλώνοντας το χέρι για βοήθεια. Η εικόνα του μάλιστα έχει γίνει θέμα συζήτησης, στους θαμώνες παρακείμενων καταστημάτων, καθώς κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει, πως είναι δυνατόν ένας νεός με την εικόνα που εμφανίζει, αντί να αναζητήσει νόμιμη εργασία, να επαιτεί και μάλιστα ανεπιτυχώς, αφού κανείς δεν "πείθεται" για να του δώσει χρήματα.

Ανάλογη κατάσταση και στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Γούναρη, στο ύψος της Πλατείας Μαρούδα. Εκεί "πρωταγωνιστές" είναι ανήλικα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα αγόρι και ένα κορίτσι η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνά τα 10 έτη, που δεν διαφέρουν σε τίποτα με τα παιδιά της ηλικίας τους, τουλάχιστον εμφανισιακά, επαιτούν - ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, φέρεται πως τα δυο παιδιά άγνωστο έαν τα συνδέει συγγενική σχέση, δείχνουν "απρόθυμα" να κάνουν, αυτό που κάποιος τους έχει υποδείξει.

Κατά δήλωση διερχόμενου οδηγού στο tempo24.news, το αγοράκι "μουτρωμένο" και "ενοχλημένο" απλώνει το χέρι στους οδηγούς και πολλές φορές δεν έχει διάθεση να κινηθεί προς τα ακινητοποιημένα από το φανάρι οχήματα. Την ίδια ώρα το κοριτσάκι που βρίσκεται στον απέναντι δρόμο, τις περισσότερες φορές κρύβεται στους θάμνους της διαχωριστικής νησίδας.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ