Πάτρα: 60 παιδιά με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται επειγόντως αίμα- Να βοηθήσουμε όλοι- Έκτακτη αιμοδοσία στην πλ. Γεωργίου

Χωρίς μετάγγιση αίματος έχουν μείνει 60 παιδιά με μεσογειακή αναιμία, τα οποία αιμοδοτούνται από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, στο Ρίο. Για τον λόγο αυτό το Κέντρο Αίματος του Νοσοκομείου προχωρά μέχρι σήμερα σε έκτακτη αιμοληψία και κινητή μονάδα βρίσκεται από ημέρες ήδη στην πλατεία Γεωργίου.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, υπενθυμίζεται για μία ακόμα φορά. Μόνο η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Ρίου χρειάζεται 6.500 μονάδες αίματος το χρόνο.

Κάθε μεταγγιζόμενος έχει ανάγκη 4 μονάδες αίματος το μήνα.

Λόγω των ελλείψεων που προκλήθηκαν ο Αχαϊκός Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία απευθύνθηκε στο Κέντρο Αίματος και ξεκίνησε έκτακτη αιμοληψία.

Η κινητή μονάδα θα παραμείνει ως σήμερα Πέμπτη στην πλατεία Γεωργίου και θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα. Σήμερα απόγευμα Τετάρτης δεν θα είναι ανοικτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελλείψεις εμφανίστηκαν λόγω των έκτακτων αιμοληψιών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για τις ανάγκες των τραυματιών στο Μάτι Αττικής και οι εθελοντές δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν και πάλι αίμα σε συντομο χρονικό διάστημα!

Διαβάστε επίσης