«Άστραψε και βρόντηξε» ο Κραουνάκης για την Κονιόρδου: Είναι μουλάρα!

Ο  γνωστός μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι η πρώην υπουργός δεν έκανε κάτι για προστατεύσει το Θεατρικό Μουσείο, το οποίο πνίγουν τα χρέη

 «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με αφορμή τα τεράστια χρέη του Θεατρικού Μουσείου, και την αδιαφορία –όπως καταγγέλλουν- της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Ο πρόεδρος του μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος διοργάνωσε χθες μία ομιλία, ένα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους του χώρου για να συμβάλλουν οικονομικά ή με τη φωνή τους. Ο Σταμάτης Κραουνάκης έδωσε το παρών εξαπολύοντας  βέλη κατά της της Λυδίας Κονιόρδου, η οποία σύμφωνα με τον καλλιτέχνη δεν έκανε κάτι για προστατεύσει το Θεατρικό Μουσείο.

«Γιατί δεν έκανε κάτι η Κονιόρδου; Θα σας πω εγώ! Γιατί ήταν μουλάρα! Γι’ αυτό την έβαλαν και σε άλλη θέση (σ.σ. στη θέση της προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού – Σταύρος Νιάρχος»). Το «επί Κονιόρδου» είναι ήδη ανέκδοτο. Γελάει ήδη η κοινωνία».

Τα χρέη του Θεατρικού έφεραν τον πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικού Μουσείου ενώπιον δικαστηρίου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «Δεν μου το χρώσταγε αυτός ο τόπος στα 82 μου να απολογούμαι σε οποιονδήποτε δικαστή ή εισαγγελέα που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Θεατρικό Μουσείο».

 Για να βρεθούν τα 1.8 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να ξεχρεώσει το Μουσείο απαιτείται πανστρατιά και ο κύριος Γεωργουσόπουλος ζήτησε τη συνεισφορά όλων. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν, μόνο οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Πολιτόπουλος, Γιώργος Μανιώτης, Γιώργος Μονεμβασίτης, Δήμητρα Χατούπη, Μάνια Παπαδημητρίου, Γιώργος Δεπάστας.
Πηγή: protothema.gr