Πώς θα αποκτήσεις ζουμερά χείλη με φυσικό αποτέλεσμα

Τα σαρκώδη χείλη αποτελούν στοιχείο θηλυκότητας και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο πολλές είναι εκείνες που επιλέγουν να «πειράξουν» το φυσικό σχήμα και όγκο των χειλιών τους, κυρίως με την έγχυση υαλουρονικού οξέος, καταλήγοντας αρκετά συχνά σε μία όχι και τόσο κολακευτική εικόνα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για ζουμερά χείλη με φυσικό αποτέλεσμα.

1.Ενυδατώστε σωστά!
Σίγουρα τα αφυδατωμένα χείλη δείχνουν πιο λεπτά απ’ότι μπορεί να είναι στην πραγματικότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο η σωστή ενυδάτωσή τους είναι το ζητούμενο. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό lip balm ή ακόμα και έλαιο, κυρίως πριν τον βραδινό σας ύπνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα χείλη σας θα ενυδατωθούν βαθιά, κάτι που θα κάνει πολύ πιο εύκολη την εφαρμογή του κραγιόν σας την επόμενη μέρα.

Plus tip: Μην ξεχάσετε πριν την εφαρμογή του balm να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα!

2.Χρησιμοποιήστε cocncealer

Με ταμποναριστές κινήσεις εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα concealer για να καλύψετε το φυσικό σχήμα των χειλιών σας, αποχρωματίζοντάς τα. Έτσι, στη συνέχεια μπορείτε να περιγράψετε με το μολύβι λίγο πιο πάνω από τις φυσικές γραμμές -προσοχή το χρώμα του μολυβιού να μην απέχει από εκείνο του κραγιόν- κι έπειτα τοποθετήστε με το ειδικό πινέλο το κραγιόν.


3.Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα κραγιόν

Είναι λογικό οι σκούρες αποχρώσεις να κάνουν τα χείλη σας να μοιάζουν πιο λεπτά. Επιλέξτε κραγιόν σε nude, καφέ-ροζ τόνους, που δίνουν την αίσθηση του όγκου, πάντα φυσικά σε συνδυασμό με ένα μολύβι αντίστοιχης απόχρωσης -έναν τόνο πιο σκούρο.

4.Χρησιμοποιήστε lip gloss

Eφαρμόστε μια μικρή ποσότητα lip gloss στο κέντρο των χειλιών σας, κάτι που θα δημιουργήσει μεμιάς την ψευδαίσθηση του όγκου. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα και στην εφαρμογή. Τα πολύ υγρά χείλη δεν είναι πια in fashion!


5.Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα χειλιών

Δημιουργήστε τη δική σας σπιτική μάσκα χειλιών, χρησιμοποιώντας 1 κουτ. του γλυκού μέλι, 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη, 1 κουτ. του γλυκού βαζελίνη, 1 κουτ. του γλυκού κανέλα και 2 σταγόνες λεμονιού. Αναμείξτε σε ένα μπολ, εφαρμόστε στα χείλη για ένα τέταρτο και αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Η κανέλα δημιουργεί υπεραιμία -άρα και όγκο, ενώ το μέλι σε συνδυασμό με τη βαζελίνη ενυδατώνει βαθιά.