Υψηλά ποσοστά επιτυχίας του Προγράμματος "ΙΚΕΛΟΣ" - Ενήλικοι βρήκαν στέγη και εργασία - ΦΩΤΟ

ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

Με μεγάλη επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους – «Πνοή Ζωής», που διοργάνωσε το Σωματείο Μη κερδοσκοπικού 

Χαρακτήρα Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «ΙΚΕΛΟΣ», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας δυτ. Ελλάδας Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας (Σκαγιοπούλειο), το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγορά Αργύρη.

ikelos_pro4.jpg

Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από τον ΙΚΕΛΟ, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για την αστεγία στη χώρα και την περιοχή της Αχαΐας.

Το μέχρι σήμερα έργο του ΙΚΕΛΟΥ, αναλύθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του σωματείου, Κωνσταντίνα Σκέντζου. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το 67% του συνόλου των ενηλίκων από τη δυτική Αχαΐα, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Στέγη και Εργασία ενώ το ποσοστό αυτό για το δήμο Ερυμάνθου, «αγγίζει» το 87%.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, αφορά 35 ωφελούμενους από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Σκαγιοπούλειο).

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας, ήταν η Προϊσταμένη του ΕΙΕΑΔ Ελένη Λαμπριτζή, ο Στέλιος Καμπουρίδης από το υπουργείο Εργασίας (Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης), η Κοινωνική Λειτουργός και Β αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Νικολέττα Ζάγκλα. Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμούς, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πατρών π. Κω/νος Θεοδωρόπουλος, ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδ. Ριζούλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος δυτ. Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και ο πρόεδρος του ΚΚΠ Περιφ. Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Λαζαρόπουλος.

ikelos_pro3_1.jpg

ikelos_pro2.jpg

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξαν, η πρόεδρος του Σωματείου Λεμονιά Νικολοπούλου και η ψυχολόγος μέλος του ΔΣ, Χαρά Γουλιάμη. Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος του tempo24.news,  Βασιλική  Αθανασοπούλου

http://somateio-ikelos.gr/
fb: Σωματείο  "Ικελος"-NGO Ikelos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ