«Πετρέλαιο θέρμανσης φτηνό για όλο τον λαό» ζητεί η ΛΑΕ

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει η ΛΑΕ σε γραπτή της ανακοίνωση την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως τονίζει «η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν λόγω και της μεγάλης αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να εκτοξευθεί φέτος πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι το καθιστά απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών. Συνεπώς καθίσταται επιτακτική ανάγκη να επανέλθει ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα που ήταν το 2009, δηλαδή στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο».

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι «τα τρία μνημόνια είχαν ως αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί το δικαίωμα στη θέρμανση σε είδος πολυτελείας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».

«Η μεγάλη αυτή αύξηση σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών, λόγω των μνημονιακών πολιτικών και τον δραστικό περιορισμό του επιδόματος θέρμανσης κατά 50% στα 12,5 ευρώ το λίτρο, σαν συνέπεια του τρίτου μνημονίου, θα έχει ως αποτέλεσμα να "παγώσουν" ακόμα περισσότερες οικογένειες τη φετινή χρονιά» τονίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της η ΛΑΕ.

Η ΛΑΕ «απαιτεί» όπως αναφέρει: «να επανέλθει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο, να μειωθεί σημαντικά ο ΦΠΑ και να "κατέβει" στο χαμηλό συντελεστή και ακόμη να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και επανέλθει το επίδομα θέρμανσης στα 25 ευρώ το λίτρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ