Η ΕΚΤΑΚΤΗ είδηση που μας ....συγκλόνισε

 

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Mέσα σε λίγα λεπτά η ειδησεογραφία στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ βομβαρδίστηκε από την ειδική σήμανση ΕΚΤΑΚΤΟ σήμερα το πρωί. Είθισται όταν βλέπουμε αυτό το κόκκινο "κουτάκι" με τα συνήθως άσπρα γράμματα, να έπεται η ενημέρωση για μια καταστροφή, μια επίθεση, ένα πολύνεκρο τροχαίο, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τον... συναγερμό. 

Είθισται.... Διότι σήμερα το πρωί έμελλε να ...συγκλονιστεί η ειδησεογραφία από την είδηση της εγκυμοσύνης της Μέγκαν Μαρκλ και μαζί με αυτή να γραφτεί άλλο ένα κεφάλαιο  στο γκρίζο της δημοσιογραφικής αντίληψης των πραγμάτων σε έναν κόσμο που υποτίθεται ότι έχει ξεπεράσει μακράν τα βασιλικά συμπλέγματα και αντιμετωπίζει τους εναπομείναντες βασιλείς ως μουσειακό είδος. 

Κι όμως ένα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, τα νεκρά παιδιά από τους βομβαρδισμούς, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι περικοπές των συντάξεων και  η κοιλίτσα της Μέγκαν με εκείνο  το ΕΚΤΑΚΤΟ να αναδύεται στα site με το βρυχηθμό του άγχους της αναμετάδοσης της είδησης, δείγμα ότι δεν είμαστε τελικά και πολύ μακριά από την εποχή που κάναμε τούμπες στη θέα της Φρειδερίκης και διαγκωνιζόμασταν να φτάσουμε μπροστά να πάρουμε λίγη από τον αστρόσκονή της.

Σημειώνουμε το περιστατικό προς κάθε χρήση για την ελληνική και όχι μόνο δημοσιογραφία και τις στιγμές της διαμαρτυρίας  για την έκπτωσή της στα μάτια των πολιτών.

Ίσως να μην είμαστε μακριά από την εποχή που θα βλέπουμε τη λέξη ΕΚΤΑΚΤΟ και θα γελάμε ανέμελα, σίγουροι ότι έβγαλε το πρώτο του δοντάκι ο γιος του Χάρι και έπαθε ημικρανία η... μάχιμη δημοσιογραφία από το ξενύχτι.