Γιατί τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα είναι πριγκιπόπουλα

Τι τίτλο θα έχουν

Μετά τον παραμυθένιο βασιλικό τους γάμο, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν νέους τίτλους – δούκας και δούκισσα του Σάσεξ.

Τώρα όμως, μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μέγκαν Μαρκλ, όλοι θέλουν να μάθουν εάν τα παιδιά τους θα πάρουν παρόμοιους τίτλους από την Βασίλισσα ή αν θα είναι και αυτά πριγκιπόπουλα όπως τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ. 

Η απάντηση είναι ότι ούτε τον τίτλο του πρίγκιπα θα πάρουν, ούτε του δούκα. Προς το παρόν, τουλάχιστον. 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του παλατιού, τον τίτλο πρίγκιπας/πριγκίπισσα παίρνουν μόνο τα παιδιά του εγγονού της βασίλισσας που είναι διάδοχος του θρόνου. Δηλαδή μόνο τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αλλαγή στους κανονισμούς για να πάρουν όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ τίτλο, γιατί κανονικά δικαιούνταν μόνο ο πρωτότοκος, πρίγκιπας Τζορτζ. 

Ο Χάρι έχει θέση στη σειρά διαδοχής αλλά δεν είναι διάδοχος του θρόνου, δεν πρόκειται να βασιλέψει ποτέ. Αρα τα παιδιά του προς το παρόν δεν μπορούν να έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας. 

Οταν θα γεννηθεί ο μικρός ή η μικρή θα έχει τον τίτλο του Λόρδου, αν είναι αγόρι, ή της Λαίδης, αν είναι κορίτσι. 

Ομως, αυτό θα αλλάξει όταν θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος. 

Αυτομάτως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τότε, θα γίνουν εγγόνια του βασιλιά. Και άρα θα πάρουν αμέσως τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας (όπως πριγκίπισσες είναι τώρα η Ευγενία και η Βεατρίκη, κόρες του γιου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Αντριου). 

Μέχρι να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς όμως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα αποκαλούνται Λόρδος και Λαίδη. 

Οσο για το επώνυμο που θα έχουν... Αφενός μπορούν να κρατήσουν αυτό του δουκάτου των γονιών τους, δηλαδη το Σάσεξ, ή διαφορετικά το επώνυμο της οικογένειας, Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ. 

Με άλλα λόγια θα ονομάζονται Λόρδος (το μικρό όνομα) του Σάσεξ ή Λόρδος (το μικρό όνομα) Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ, ενώ σε περίπτωση που είναι κορίτσι Λαίδη (το μικρό όνομα) του Σάσεξ ή Λαίδη (το μικρό όνομα) Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ,

Σε κάθε περίπτωση, το παιδί του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει τον πατέρα του, πρίγκιπα Χάρι στη σειρά διαδοχής, με αποτέλεσμα ο θείος του Χάρι, πρίγκιπας Αντριου, να βρεθεί στην 8η θέση.