Δράσεις στο εκπαιδευτικό πάρκο του δήμου Πατρέων

στην πλαζ

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων που λειτουργεί στο χώρο της πλαζ στην Αγυιά, υλοποίησε στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού τα οποία  απευθύνονται σε όλη την σχολική κοινότητα καθώς επίσης και σε Συλλόγους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου Πατρέων.

Έτσι, την σχολική χρονιά 2017 -2018 συμμετείχαν 44 σχολεία με 1.417 μαθητές και μαθήτριες και υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, οι εξής δράσεις: Με το ΕΣΥΝ διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα “Διαχείριση συναισθημάτων” και   “Συζητώντας για τις εξαρτήσεις”, με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία το πρόγραμμα “Zωοφιλίας” και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θεατρικό παιχνίδι με θέμα: «Ανθρώπινα δικαιώματα – Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Επίσης διοργανώθηκαν:

-Στο πλαίσιο της Εβδομάδας κατά του ρατσισμού σε συνεργασία με τις  κοινότητες μεταναστών της πόλης και με συλλόγους ΑΜΕΑ, σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας του ατόμου.

-Διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Επικοινωνώ αποτελεσματικά, δημιουργώ υγιείς σχέσεις».  (διοργανωτής ΕΣΥΝ-τμήμα αγωγή υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων)με στόχο την συμβολή στη γνώση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να μετασχηματίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και να αναστοχαστούν στις δυνατότητες που έχουν να τις εφαρμόζουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας

-Κατά την διάρκεια του  Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας LASER 4.7 το οποίο διεξήχθη στην πλαζ υλοποιήθηκε Ημέρα Δράσης με θέμα «Α.Μ.Ε.Α. και Ιστιοπλοΐα» με την συμμετοχή των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ, ΜΑΧΗΤΕΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ  και ενημέρωση των  σχολείων της πόλης τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 

-Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 με προγράμματα αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα (πολιτισμός, περιβάλλον, αγωγή υγείας). Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Πατρέων  που επιθυμούν να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου  μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου στον αριθμό 2610 436652 ή μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου στη διεύθυνση  [email protected].  

-Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  πραγματοποιούνται  κατά τη διάρκεια του πρώτου εικοσαημέρου του Οκτωβρίου 2018 αθλητικές δράσεις στο χώρο του Πάρκου . Οι μαθητές  έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες αθλοπαιδιές  και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Συμμετέχουν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, ο ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Β.Πελοποννήσου,  ο σύλλογος ξιφασκίας  Μέγας  Αλέξανδρος καθώς επίσης και ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός  Όμιλος Ρίου ΙΑΣΩΝ.