Φρόντισε αποτελεσματικά τις σκασμένες φτέρνες

Μπορείς να απαλλαγείς από το πρόβλημα και να μην υποφέρεις όταν φοράς τακούνια

Αν υποφέρεις από επαναλαμβανόμενα επεισόδια με σοβαρής φτέρνες που σκάνε συνεχώς, ίσως πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου και να σιγουρευτείς πρώτα ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα παθολογικής φύσεως. Αν δεν είναι αυτή η περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείς και να έχεις λεία επιδερμίδα εφαρμόζοντας απλά πράγματα στο σπίτι.

Εντόπισε το πρόβλημα. Πολλά προβλήματα στη φτέρνα οφείλονται σε μηχανικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το καλοκαίρι, τα παπούτσια που δεν υποστηρίζουν σωστά το πόδι (‘όπως είναι οι σαγιονάρες) μπορούν να δημιουργήσουν ρωγμές, πράγμα που καταλήγει σε προστατευτικούς κάλους. Το χειμώνα, η ξηρότητα στερεί την ενυδάτωση από το δέρμα σου καταλήγοντας πάλι στη δημιουργία κάλων. Όσο οι κάλοι μεγαλώνουν, προκαλούνται σχισμές στο δέρμα που μοιάζουν με ρωγμές. Απευθυνθείτε σε ποδίατρο αν βλέπετε ότι αποκτούν μία κιτρινωπή απόχρωση, αν είναι μεγάλοι σε μέγεθος ή αν έχουν μολυνθεί. Αν δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, μπορείτε να απαλλαχθείτε με κλασική φροντίδα των ποδιών.

Το πρώτο βήμα είναι να ενυδατώνετε συχνά με βαζελίνη ή με ένα προϊόν που έχει ως βάση την αλόη. Ένα πλούσιο ενυδατικό σαν αυτό κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από μία απλή ενυδατική ή ένα τζελ. Πριν κοιμηθείτε, κάντε μασάζ στις φτέρνες απλώνοντας αρκετή ποσότητα και τυλίξτε τα πόδια με πλαστική μεμβράνη ή φορέστε ελαφριές βαμβακερές κάλτσες, Το επόμενο πρωί, κάντε απολέπιση στις φτέρνες με μία ελαφρόπετρα. Tip: αν οι φτέρνες σας είναι αρκετά σκασμένες, μπορείτε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία αμέσως μετά το μπάνιο ώστε να έχετε πιο μαλακό δέρμα.

Μην παραμελείτε τη φροντίδα τους. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση με μία φαρμακευτική κρέμα ποδιών και κρατήστε τα πόδια προστατευμένα με κάλτσες ή παπούτσια. Αν περπατάτε συνέχεια ξυπόλητη, αυξάνετε τις πιθανότητες της σκληρής και ταλαιπωρημένης φτέρνας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης