Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη Δυτική Ελλάδα-Εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ-Σύντομα αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης-Παραιτείται ο Α. Κατσανιώτης

τι λενε στο tempo24 στελέχη της νδ που γνωρίζουν τις σκεψεις του προεδρου του κομματος

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Α ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για τις Περιφερειακές εκλογές στον 38χρονο Νεκτάριο Φαρμάκη, δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο Πρόεδρος της ΝΔ αν και είχε πολλές επιλογές αποφάσισε να προχωρήσει στην στήριξη ενός νέου αυτοδιοικητικού προσώπου, λαμβάνοντας υπ όψη στο σύνολό τους τα χαρακτηριστικά του πολιτικού τοπίου που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Απόστολο Κατσιφάρα.

Όπως επισήμως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά στις εκλογικές επιδόσεις των υποψηφίων που θα στηρίξει στις Περιφερειακές εκλογές. «Και στην  περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν διαμορφωθεί συνθήκες τέτοιες που μπορούν να δώσουν την νίκη στον Νεκτάριο Φαρμάκη» ανέφερε στο tempo24.news κορυφαίο στέλεχος του κόμματος με άριστη γνώση της σκέψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η επιλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στηρίξει τον Απόστολο Κατσιφάρα. «Διαλέξαμε έναν υποψήφιο νέο, με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αυτοδημιούργητο ενεργό επαγγελματικά, ακυρώνοντας στην  πράξη το Κυβερνητικό σύνθημα τελειώνουμε με το παλιό.» τονίζει το ίδιο κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και προσθέτει ότι το τοπίο που διαμορφώνεται με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «το παλιό ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο προτείνεται από την Νέα Δημοκρατία»

Στην Πειραιώς θεωρούν ακόμα, ότι στον Νεκτάριο Φαρμάκη δίνεται άπλετος χρόνος (επτά μηνών) να προχωρήσει σε έναν ουσιώδη εκλογικό σχεδιασμό, με επιλογές προσώπων που θα ενισχύσουν σημαντικά τον συνδυασμό του 38χρονου υποψήφιου, σε αντίθεση με προηγούμενες αναμετρήσεις που στην ουσία η ΝΔ ανακοίνωνε υποψηφιότητες τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Το ίδιο στέλεχος τόνιζε με νόημα ότι η υποψηφιότητα Κατσανιώτη το 2014, παρά την αργοπορημένη ανακοίνωσή της είχε σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά, με την διαφορά ότι τότε η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν σε εκλογική πτώση, ενώ σήμερα «οδεύει προς εκλογική νίκη, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την υποψηφιότητα Φαρμάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ έχουν δοθεί εντολές σε όλα «τα μήκη και τα πλάτη» του μηχανισμού του κόμματος στην Δυτική Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στήριξη στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ενώ παράλληλα «είναι σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες εκείνες που θα βάλουν φρένο στα σχέδια όποιου κομματικού στελέχους δεν συμπορευτεί με την συγκεκριμένη επιλογή».

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news τα αμέσως επόμενα 24ωρα αναμένεται η παραίτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη από την θέση του επικεφαλής τηςμείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον Νεκτάριο Φαρμάκη αναλαμβάνει επίσημα την θέση αυτή.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news,  η ΝΔ θα καλέσει άμεσα σε συζητήσεις στελέχη της που βρίσκονται στην Παράταξη Κατσιφάρα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Ποιος είναι

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980, από Αγρινιώτες γονείς, τον Αθανάσιο Χ. Φαρμάκη και την Αρετή Φαρμάκη το γένος Παπαχρήστου. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά).

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006. Ζει στο Αγρίνιο και είναι παντρεμένος με την Εύη Χρ. Παππά, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, δικηγόρο του Δ.Σ Αγρινίου και έχει μία κόρη, την Αρετή, πέντε ετών. Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος. Την τελευταία δεκαετία έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της πολιτικής, αρχίζοντας από τα πανεπιστημιακά του χρόνια , όπου εκλεγόταν σταθερά μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», ενώ διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις εισηγητής σε θέματα που συζητήθηκαν στο εν λόγω όργανο της Περιφέρειας.