Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε επτά Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία Πολιτική Γραμματεία, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της . Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα Πολιτική Γραμματεία να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης