Μαθήματα... βίας στα ελληνικά σχολεία - Όπλα, λεπίδες και σκηνές made in USA

Σοκάρουν τα δύο περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σήμερα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας αντίστοιχα, όπου μαθητές επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους χρησιμοποιώντας όπλα.

Κι ενώ όλο και αυξάνονται τα περιστατικά bullying μέσα στους χώρους του σχολείου, πλέον οι μαθητές λύνουν τις διαφορές τους με όπλα εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αυτό το φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα. Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Ακολούθως οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση, ενώ οι γονείς του 11χρονου αναζητούνται από την αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Νέο σοκ προκάλεσε δεύτερο περιστατικό, αυτήν τη φορά στη Λαμία όπου ένας 13χρονος μαθητής της β' Γυμνασίου αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του πυροβολώντας έναν μαθητή με πιστόλι κρότου λάμψης.

Πέτρα του σκανδάλου φέρεται πως ήταν ένα κορίτσι, φίλη ενός φίλου του 13χρονου το οποίο, σύμφωνα με το lamiareport.gr, παρενοχλήθηκε από τον άλλον μαθητή. Ο 13χρονος φέρεται ότι ήθελε να φοβίσει τον αντίζηλο του φίλου του και μάλιστα μετά τον πυροβολισμό ακολούθησε και συμπλοκή.

Ο διευθυντής του σχολείου χωρίς καθυστέρηση κάλεσε την αστυνομία που προσήγαγε τον μικρό με το πιστόλι, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο κλήθηκε και ο πατέρας που έχει την ευθύνη για την πράξη του γιου του. Με εντολή εισαγγελέα κανείς δεν κρατήθηκε, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

enikos.gr