Κομισιόν: Υποψήφιος διάδοχος του Γιούνκερ ο Τίμερμανς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Επισήμως ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, ο Φρανς Τίμερμανς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε, θα επιδιώξει να ηγηθεί μιας εκστρατείας της Κεντροαριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Μιλώντας στη γενέτειρά του, το Μάαστριχτ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας είπε ότι ελπίζει να διεξάγει "μια όμορφη και αισιόδοξη εκστρατεία" προασπιζόμενος μια Ευρωπαϊκή Ένωση που ο ίδιος έχει βοηθήσει να υπερβεί πολλές κρίσεις αφότου του ανατέθηκε από τον Γιούνκερ η αντιπροεδρία της Επιτροπής, το 2014.

Ο Τίμερμανς, η ευγλωττία και η ευχέρεια του οποίου να εκφράζεται σε πολλές γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά) μπορεί να τον αναδείξουν σε ιδανικό υποψήφιο στην ήπειρο, έχει πολλές πιθανότητες να εξασφαλίσει το χρίσμα της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D). Δεν είναι ωστόσο σαφές αν έχει και τις πιθανότητες να διαδεχτεί τον Γιούνκερ, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κεντροαριστερά σε όλη την Ευρώπη δίνει μάχη για να ανεβάσει τα ποσοστά της.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ