Α. Τραχήλη: Χωρίς χρονοτριβή οι αποζημιώσεις στη Δυτ. Αχαΐα

Οι σημαντικές καταστροφές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες της Δυτικής Αχαΐας από την πρόσφατη θεομηνία καθιστούν απολύτως επιτακτική την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών οι οποίοι ήδη μετρούν κι άλλες ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου πενταμήνου.

Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη ύστερα από επικοινωνία που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με ελαιοπαραγωγούς από την Δυτική Αχαΐα.

«Το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω του πολλές πληγές στους αγρότες της περιοχής, τόσο σε ό,τι αφορά στα ελαιόδεντρα όσο και άλλες καλλιέργειες καθώς και σε θερμοκήπια στη δυτική πλευρά του νομού. Με δεδομένο ότι το φετινό καλοκαίρι, από τον Μάιο ήδη, υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές στην παραγωγή, είναι αναγκαίο όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών να ολοκληρωθούν άμεσα», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες και για την οποία έχει ακριβή γνώση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν επιτρέπει προσκόμματα και χρονοβόρες διαδικασίες στην καταβολή των αποζημιώσεων.

 

 

 

  

 

Διαβάστε επίσης