Yπόθεση Λαγούδη: Έγγραφο που φέρνει στο φως το protothema επιβεβαιώνει ποινική δικογραφία κατά του γιατρού- Τι σημαίνει όμως αυτό νομικά; Είναι προσωποποιημένη η δίωξη;

«Δεν υπάρχει δίωξη σε βάρος μου», ισχυρίζεται ο γιατρός – Την ποινική διαδικασία σε βάρος του επιβεβαιώνει έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr – Αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις στην εισαγγελία Αγρινίου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στους οποίους απευθύνθηκε το agriniopress.gr, η ποινική δικογραφία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και ποινική δίωξη. Από το έγγραφο προκύπτει επίσης πως στα χέρια της αρμόδιας δικαστικής λειτουργού, κυρίας Σαμουρκασίδου, δεν υπάρχει προσωποποιημένη ποινική δίωξη.

Θρίλερ χωρίς τέλος είναι πλέον η υπόθεση της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, αφού από τη μια η οικογένεια δηλώνει δικαιωμένη από την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση σε βάρος του γιατρού – πρώην συντρόφου της άτυχης γυναίκας. Ο γιατρός από την πλευρά του, δια του συνηγόρου του ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει προσωποποιημένη κατηγορία σε βάρος του.

Ωστόσο, έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, αποδεικνύει την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πιστοποιητικό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, βεβαιώνεται ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος του γιατρού – το όνομα του οποίου αναφέρεται στο έγγραφο- αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία (συμμορία) και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο γιατρός θα κληθεί για εξηγήσεις στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας σε βάρος του.

Ο γιατρός πάντως, ισχυρίσθηκε δια του συνηγόρου του ότι έχει πέσει θύμα «κανιβαλισμού» από μέσα ενημέρωσης. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, που δημοσιεύθηκαν στο agriniopress.gr, τα δημοσιεύματα που τον αφορούν σε σχέση με τη δίωξη είναι ανυπόστατα.

Ο γιατρός έκανε τις δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του, Στράτου Καράτσαλου. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου. Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις. Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη».

agriniopress.gr

Διαβάστε επίσης