Μπαίνει εισαγγελέας στο μεταναστευτικό - Μετά τις καταγγελίες για την κακοδιαχείριση κονδυλίων

Έρευνα του Αρείου Πάγου

Tην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

Με την παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, η κυρία Ξένη Δημητρίου ζητεί να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων αλλά και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ήδη, η κυρία Ψαρουδάκη κάλεσε για κατάθεση τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου έκανε λόγο για ένα... χάος. 

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», είχε αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος. 

Η αντίδραση Βίτσα 

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε κάνει λόγο για ψεύδη, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ηλιόπουλου. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ΑΠΕ άνοιξε τον δρόμο της αποπομπής του Ανδρέα Ηλιόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούσε επαρκώς τα καθήκοντά του ως διευθυντής των κέντρων υποδοχής.



 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ