Μήπως είναι ώρα για έναν θηλυκό Τζέιμς Μποντ; «Ποτέ» λέει η παραγωγός

Η παραγωγός του Τζέιμς Μποντ λέει κατηγορηματικό «όχι»

Μήπως περιμένατε ποτέ ότι το ρόλο του θρυλικού 007 θα τον υποδυθεί γυναίκα; Να το ξεχάσετε, ξεκαθαρίζει η παραγωγός των ταινιών για τον Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, που είναι υπεύθυνη για το κάστινγκ των ταινιών με το διάσημο ήρωα. 

«Ο Μποντ είναι άνδρας. Είναι ανδρικός χαρακτήρας. Γράφτηκε ως ανδρικός χαρακτήρας και θα παραμείνει πιθανότατα ως έχει. Και αυτό είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να μετατρέπουμε τους ανδρικούς χαρακτήρες σε γυναικείους» δήλωσε στον βρετανικό Guardian. 

Αυτή τη στιγμή γίνεται η προετοιμασία της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, που ανακοίνωσε ότι η επόμενη περιπέτεια του διάσημου πράκτορα, που έχει προγραμματιστεί για το 2020 θα είναι και η τελευταία στην οποία θα υποδύεται τον συγκεκριμένο ρόλο. 

Το γεγονός αυτό πυροδότησε φήμες σχετικά με τον επόμενο ηθοποιό που θα αναλάβει το ρόλο. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε ακόμη κι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που φέρεται ότι δήλωσε: «μια μέρα θα πρέπει να δούμε και μια γυναίκα Τζέιμς Μποντ». 

Η Μπρόκολι, αφού απέρριψε το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, σημείωσε ότι αντί να ψάχνουμε για μια γυναίκα Τζέιμς Μποντ, οι δημιουργοί ταινιών θα πρέπει «να φτιάχνουν περισσότερους γυναικείους ρόλους και να κάνουν τις ιστορίες των ταινιών έτσι ώστε να ταιριάζουν οι γυναικείοι ρόλοι». 

Επίσης, ανέφερε ότι ο χαρακτήρας του Τζέιμς Μποντ έχει αλλάξει με τον καιρό, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο φαίνονται οι γυναίκες. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο ήρωας δημιουργήθηκε το 1950, υπάρχουν «ορισμένα πράγματα» στο DNA του συγκεκριμένου πράκτορα που μπορεί να μην αλλάξουν ποτέ. 

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε μια γυναίκα σκηνοθέτη ή σεναριογράφο στην επόμενη ταινία του θρυλικού ήρωα.

Διαβάστε επίσης