Άλμα ζωής Αχαΐας: Αλυσίδα "ζωής" και δύναμης

στην πλατεία γεωργίου

 

Με την μεγάλη Αλυσίδα Ζωής στην πλατεία Γεωργίου, σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των φετινών εκδηλώσεων που οργάνωσε το Άλμα Ζωής Πάτρας, στα πλαίσια του Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού για τον Καρκίνο του μαστού.
Από την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου Κλινική εξέταση γυναικών, από ειδικούς χειρουργός του Μαστού, και δόθηκαν οδηγίες για αποτελεσματική και σωστή αυτοεξέταση. Παράλληλα παραπέμφθηκε κάποιες για περαιτέρω εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα της πόλης.

Εκτός από την κλινική εξέταση άρχισαν και οι εγγραφές για την συμμετοχή στο Pink the City 2018, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με αφετηρία την πλατεία Υψηλών Αλωνιών. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Άλματος Ζωής προσκαλούν όλους τους συμπολίτες και τις συμπολιτισσες να παραβρεθούν στη εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το απόγευμα για να φωτίσει ροζ ο κυματοθραυστης της Πάτρας σε όλο του το μήκος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στον μώλο της Αγίου Νικολάου.
Φέτος στην αλυσίδα ζωής δεν υπήρχαν τα ροζ μπαλόνια, μετά από απόφαση του Άλματος Ζωής, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για μείωση του πλαστικού, ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον που απειλείται.

Διαβάστε επίσης