Χρυσές κοτομπουκιές με κορνφλέικς στο φούρνο

συνταγή

Λαχταριστές, τραγανές κοτομπουκιές, παναρισμένες με κορνφλέικς και ψημένες στο φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Το φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά και δεν θα λείπει ποτέ από το μπουφέ στα πάρτι.

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1½ φλιτζάνι κορνφλέικς, θρυμματισμένα
¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά να ζεσταθεί καλά.

Παίρνετε τρία μπολ και τα τοποθετείτε σε σειρά στον πάγκο της κουζίνας. Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αβγά και στο τρίτο ανακατεύετε τα τριμμένα κορνφλέικς, την παρμεζάνα και τη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι. Παίρνετε λίγα λίγα, τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνετε στο μπολ με τα αβγά. Τέλος, τα πανάρετε με το μίγμα των κορνφλέικς.

Βγάζετε το καυτό ταψάκι από το φούρνο και απλώνετε τις κοτομπουκιές. Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σερβίρετε με 2-3 σάλτσες σε μπολάκια, όπως κέτσαπ, μουστάρδα και σάλτσα bbq.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα
 

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να τηγανίσετε τις κοτομπουκιές σε αρκετό ηλιέλαιο. Γίνονται πιο γρήγορα αλλά το τηγάνισμα είναι πιο ανθυγιεινό.

Διαβάστε επίσης