Το σωστό ντύσιμο του μωρού για τις κρύες μέρες

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες

Αν δε ζείτε στις βόρειες περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να μη γνωρίζετε πώς πρέπει να ντύνετε το μωρό σας τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Το σωστό ντύσιμο είναι πολύ σημαντικό, επειδή ο οργανισμός ενός βρέφους δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του εύκολα. Ας μάθουμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες.

Αρχικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα χοντρά ρούχα. Πρέπει να του φοράτε όσα χρειάζεται για να είναι ζεστό και όχι να δυσφορεί.

Σε γενικές γραμμές, απαιτείται ένα ρούχο παραπάνω από ό,τι φοράει ένας ενήλικος, αν και τα πάντα κρίνονται από τις ανάγκες του μωρού.

Όταν βγαίνουμε με το μωρό έξω το χειμώνα δεν ξεχνάμε να του φορέσουμε σκουφάκι. Οι φουσκωτές, ολόσωμες φόρμες δεν είναι απαραίτητες για τα παιδιά που μετακινούνται αποκλειστικά στην αγκαλιά ή το καρότσι.

Μπορείτε να του φορέσετε ένα ζεστό μπουφάν ώστε να μην κρυώνει στον κορμό και να σκεπάσετε τα ποδαράκια του με μια κουβερτούλα ή με το ειδικό κάλυμμα του καροτσιού.

Στο κομμάτι του ύπνου και μέχρι την ηλικία των 12 μηνών, συνιστάται να το σκεπάζετε με πάπλωμα και να του φοράτε χοντρή φόρμα ύπνου ή υπνόσακο. Τις πολύ κρύες νύχτες, βάλτε στην κούνια φανελένια σεντόνια.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης