Έλεγχοι ΣΔΟΕ... μέσα στις λάσπες στη Σκιάθο

Επιχειρηματίες με γαλότσες και σκούπες αντιμέτωποι με τους εφοριακούς

Μετά τον κυκλώνα Ζορμπά, "τυφώνας ΣΔΟΕ" χτύπησε τη Σκιάθο. Οι επαγγελματίες του νησιού εκτός από τις λάσπες και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστησαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με έφοδο του ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ταχυδρόμος", οι επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας μαζί με το μέγεθος της καταστροφής "ανακάλυψαν" και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Επαγγελματίες αποσβολωμένοι μιλούσαν για καταστάσεις σουρεάλ. Από τη μία ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και υπάλληλοι με τα λάστιχα στα χέρια, να προσπαθούν να καθαρίσουν τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και τις φερτές ύλες που άφησε πίσω του ο "Ζορμπάς" και από την άλλη το συνεργείο των εφοριακών, να εισέρχονται μέσα σε καταστήματα και να ζητούν αποδείξεις και στοιχεία, στο πλαίσιο του οικονομικού ελέγχου που ήταν εντεταλμένοι, όπως είπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ταχυδρόμου" η απόβαση στο νησί του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε από νωρίς και λέγεται ότι συνεργείο μετέβη και στις Κουκουναριές παρόλο που οι εποχικές επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Επαγγελματίες αγανακτισμένοι έλεγαν "δεν έχουν τον Θεό τους. Εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας και εκείνοι έρχονται να ελέγξουν. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε".

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Πρεβεζάνος σχολίασε μάλιστα το εξής:

"Δεν έχω λεπτομερή ενημέρωση σε ποιες επιχειρήσεις μετέβη το κλιμάκιο των εφοριακών, όμως λίγη σημασία έχει αυτό μπροστά στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο μια μέρα αφότου έχουμε υποστεί τόσες ζημιές, το νησί μόλις έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης και κάποιοι να στέλνουν την εφορία για έλεγχο".

Πηγή: Ταχυδρόμος

Διαβάστε επίσης