«Η διπλωματία των δώρων» του Κιμ Γιονγκ Ουν: Το πρωτότυπο δώρο που επισφράγισε τη συμφωνία με τη Νότια Κορέα

Τη συμφωνία για αποπυρηνικοποίηση και για ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, που συμφώνησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής των δύο ανδρών στην Πιονγκγιάνγκ, επισφράγισε ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βορείου Κορέας με ένα πρωτότυπο δώρο προς τον πρόεδρο Μουν Τζε Ιν.


Καθώς η αγάπη του προέδρου της Νοτίου Κορέας για τα ζώα είναι γνωστή ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε τη «διπλωματία του... σκύλου» και του χάρισε δύο λευκούς σκύλους ράτσας Pungsan κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Μουν Τζάε Ιν στην Πιονγκγιάνγκ στις 18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας Yonhap News Agency, τα δύο σκυλιά, το ένα αρσενικό και το άλλο θηλυκό, γεννήθηκαν το 2017 στην ορεινή επαρχία Pungsan της Βορείου Κορέας και πριν δοθούν στον πρόεδρο Μουν Τζε Ιν υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Το αρσενικό ονομάζεται Songkang και το θηλυκό Gomi ενώ ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έχει ήδη ένα σκύλο της ίδιας ράτσας τον Maru και μια μαύρη ημίαιμη σκυλίτσα, την Tori, την οποία υιοθέτησε από φάρμα σκύλων και πρωταγωνίστησε στην καμπάνια «I’ not Food» για να σταματήσει στη Νότια Κορέα η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος. 

Η ράτσα σκύλων Pungsan της Βορείου Κορέας εκτρέφεται για να κυνηγά τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Πρόκειται για επιδέξια σκυλιά, έξυπνα και επιθετικά προς το θήραμά τους αλλά φιλικά και πιστά στον ιδιοκτήτη τους. Η προεδρία της Νοτίου Κορέας έδωσε την Κυριακή στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο σκύλων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Βορείου Κορέας χαρίζει σκυλιά στον ηγέτη της γειτονικής χώρας. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε προσφέρει το 2000 στον τότε πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Κιμ Ντάε Γιουνγκ δύο σκύλους, επίσης, ράτσας Pungsan, που τοποθετήθηκαν στον ζωολογικό κήπο της Σεούλ.
Πάντως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος με τον πρόεδρο Μουν Τζε Ιν αφού, εκτός από τα δύο σκυλιά, του δώρισε και δύο τόνους σπάνιων μανιταριών αξίας 2.6 εκατ. δολαρίων!

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης