Λεβέντης για ανεξαρτητοποίηση Φωκά: Έγινε η τρίχα τριχιά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

«Έγινε η τρίχα τριχιά» δήλωσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Βασίλης Λεβέντης κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην Ένωση Κεντρώων τις τελευταίες ημέρες και με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή κ. Φωκά.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «δεν υπήρχε αληθινό πρόβλημα στο κόμμα, το πρόβλημα είναι οι εγωισμοί» και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «το πρόβλημα είναι η Ελλάδα και πρέπει όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους για την πατρίδα». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Λεβέντης -ερωτηθείς «τι μέλει γενέσθαι εάν φύγει και άλλος βουλευτής»- απάντησε: «Η Ένωση Κεντρώων πήρε στο λαό 4% και η χρηματοδότηση των κομμάτων λαμβάνεται γιατί είναι του λαού η απόφαση, δεν είναι των βουλευτών. Στη Βουλή μπορεί να γίνει μια συνωμοσία».

Ο κ. Λεβέντης στην τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ακόμα ότι ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη στο κόμμα και καθησύχασε λέγοντας: «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Εκείνο που πάθαμε είναι το φαινόμενο Φωκά που πάντα έκανε υποκλίσεις και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει τίποτα. Εκεί φάγαμε κεραμίδι».

Ωστόσο αναφερόμενος στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είπε: «Αύριο θα έλθει η ψηφοφορία για το Μακεδονικό -άμα λείπε ο Λεβέντης τι θα γίνει;». Για το δημοψήφισμα, στην Κυριακή στην ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι θα βγει άνετα το «ναι» εξηγώντας: «Tα παίρνουν όλα και θα υπάρχει η συμμετοχή. Εν ανάγκη θα κάνουν και νοθεία. Και θα κάνουν και τις αλλαγές μέσα σε ένα 1,5 μήνα. Μέχρι, το πολύ 10 Νοεμβρίου -έχω πληροφορία από τη Γερμανία- θα έχουν τελειώσει και μετά θα έλθει όλη η πίεση στην Ελλάδα και αυτοί που πιέζουν εκεί θα πιέζουν εδώ. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές και θα ρίξει ο κ. Τσίπρας την πυρακτωμένη μπάλα στο κ. Μητσοτάκη ο οποίος λέει τώρα “όχι” και το ίδιο βράδυ θα πει “ναι”. Έτσι κάνουν οι πολιτικοί για να πάρουν την εξουσία. Σιγά μην πει “όχι” ο κ. Μητσοτάκης στους Αμερικάνους».

Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε πως «ο μόνος κίνδυνος για τη ΝΔ είναι να φύγει ο κ. Σαμαράς με βουλευτές και εκεί να δείτε τον κ. Τσίπρα να ψηφίσει και να γίνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού». Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη υπάρχει το εξής πρόβλημα στον κ. Τσίπρα: «Εάν το ψηφίσει τώρα θα πάρει όλη την προδοσία επάνω του ενώ εάν τους βάλει να συμμετέχουν όλοι, γίνεται η προδοσία πιο έγκυρη και βγάζει από πάνω του την εξ ολοκλήρου προδοσία». Και αυτό γιατί, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, «πρέπει να περάσει οπωσδήποτε η συμφωνία. Για τους Αμερικάνους είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όταν βλέπετε ένα Τσίπρα να έχει γίνει Αμερικανάκι σημαίνει ότι όποιος αντιδράσει το ίδιο βράδυ πέφτει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη θέση του για «κυβέρνηση 200 βουλευτών» εξηγώντας ότι έτσι θα έλθουν επενδύσεις και υποστήριξε ότι η κ. Γεννηματά στήριξε τον κ. Μητσοτάκη να διεκδικεί την πρωθυπουργία μη ψηφίζοντας η ίδια την απλή αναλογική.

Τέλος, για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως «ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι με την έγκριση των θεσμών και όχι μονομερής ενέργεια γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο στις αγορές. «Θα πρέπει να ξανακάτσουμε με τους θεσμούς, να κάνουμε συμφωνία μέχρι το 2021» σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης