Είδες ο ΟΣΕ ;

27/09/2018 | 13:39

Και ποιος δεν θυμάται, απ’ τους πιο παλιούς φυσικά, το ιστορικό σλόγκαν «Είδες η ΔΕΗ;», με τον αείμνηστο Γιάννη Γκιωνάκη, τέλη του ‘70.

Να το παραφράσω λιγάκι, φέρνοντάς το στα μέτρα μας; Είδες ο ΟΣΕ;

Πήγε να μας «την κάνει», αλλά μας βρήκε όλους ενωμένους και αποσύρθηκε…

Δεν είναι να λέμε πολλά-πολλά. Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Μίλησε, μάλλον. Η διοίκηση του κεντρικού ΟΣΕ είτε πράγματι επιχείρησε να μεταφέρει την έδρα της περιφερειακής διοίκησης Πελοποννήσου από την Πάτρα στην Κόρινθο είτε το διέσπειρε ως σκέψη της για να κόψει αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, ήταν κάτι που ήθελε.

Εμείς, όμως, δεν θέλαμε. Και επειδή ήμασταν και πολλοί οι «εμείς» και ενωμένοι, τα καταφέραμε. Γιατί πήγαμε ως εμείς, δεν πήγε ο καθένας μόνος του. Πήγαμε ως Αχαιοί, ως πατρινοί. Πήγαμε όλοι μαζί. Φωνάξαμε όλοι μαζί. Αντιδράσαμε άμεσα, ενωτικά. Και το αντιλήφθηκε αυτό η διοίκηση του ΟΣΕ. Κατάλαβε πως αν επιχειρούσε να περάσει τη μεταφορά, θα είχε απέναντί της όλη την πόλη, όλο το νομό.

Είδες ο ΟΣΕ, λοιπόν; Ας γίνει αυτό το σλόγκαν το δικό μας σλόγκαν. Να μας υπενθυμίζει ότι όταν στα σοβαρά θέματα πηγαίνουμε ως εμείς, ως πόλη, ως μια γροθιά και όχι ως εγώ, συντεχνιακά, ως ένα μεμονωμένο δάχτυλο του χεριού, θα τα καταφέρνουμε.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ