Δύσκολη νύχτα στην Αχαϊα- Δυναμώνει και επεκτείνεται η φωτιά που ξεκίνησε από τη λίμνη Προκόπου- Πνέουν ισχυροί άνεμοι- Επί τόπου ο Περιφερειάρχης και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και πυροσβεστικής- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

;

Αποστολή: Νίκος Σύφαντος- Απόστολος Βουλδής

 

Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο της Καλόγριας. Μαζί του και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και στελέχη του δήμου. 

«Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Καλόγριας», μας ενημερώνει ο Αντιπεριφερεάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος  ο οποίος βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο μαζί με τον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. 

Στο σημείο παραμένει πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Νεότερο:  Εφιαλτική νύχτα στην περιοχή της Δυτικής Αχαϊας. Λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν εστιάσει την προσοχή τους να μην περάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς προς το δάσος της Στροφυλιάς και το κάνει στάχτη.

 

 

Η φωτιά πέρασε νωρίτερα από τη λίμνη Προκόπου προς τα Μαύρα Βουνά και την Καλογριά όπου καίει καλαμιές.

Νεότερο: Πανικός στην περιοχή της Καλογριάς. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα τουρίστες που έχουν πανικοβληθεί αν και η φωτιά δεν αποτελεί για αυτούς απειλή καθώς ακόμη κινείται γύρω από τη λίμνη Προκόπου και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί. Στο σημείο έχει φτάσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας καθώς ο άνεμος δεν λέει να κοπάσει και εκφράζεται ανησυχία. Παρών στην περιοχή είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς μαζί με επιτελείς του. 

Επί τόπου βρίσκονται ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Νεότερο: Προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους των Δυμαίων κατευθύνετα  η φωτιά που καίει στη Δυτική Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 21 οχήματα καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα. Διακόπτεται, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλόγρια. 

Νεότερο: Προς την περιοχή της Στροφυλιάς κινείται η φωτιά που ξέσπασε απόψε στην περιοχή του Αράξου κοντά στη λίμνη Προκόπου. Προβλέπεται δύσκολη νύχτα.

Νεότερο: Η φωτιά έχει εκδηλωθεί μέσα σε βάλτο και είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσουν οι Πυροσβέστες. 

Πρώτη ενημέρωση: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγο στη περιοχή του Αράξου στην ΑχαΪα προς τη λίμνη Προκόπου. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι για αυτό και έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για να αποτρέψει την επέκτασή της. Σύμφωνα με πληροφορίεςη φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χώρο με καλαμιές.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα της Π.Υ και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Διαβάστε επίσης