Στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ ο δήμος Πατρέων

με εκπροσώπους στην Αποκεντρωμένη

Οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στο πλευρό των εργαζομένων με τα 8μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Πατρέων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης.

Ο Αντιδήμαρχος, Π. Μελάς, μιλώντας στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ταχθεί εξαρχής και σταθερά υπέρ των διεκδικήσεων των εργαζομένων με τα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ.

Είπε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως την παράταση του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογα με την ειδικότητα. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάση την ηλικία.

Ανέφερε στους εργαζόμενους ότι ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό Εργασίας, θέτοντάς τους μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων το θέμα των εργαζομένων με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», το θέμα των πλειστηριασμών της εργατικής κατοικίας για οφειλές στους Δήμους, το θέμα της διακοπής ηλεκτροδότησης στα εργατικά νοικοκυριά και στους άνεργους.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους δύο Αντιδημάρχους, με τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δ. Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στον Δήμο, Δ. Αθανασόπουλο, την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και εκπροσώπους των άλλων Σωματείων εργαζομένων στο Δήμο, απόντος του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετέβησαν στο γραφείο του Διευθυντή και του επέδωσαν τα αιτήματά τους για να τα μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι κατέλαβαν μέχρι το μεσημέρι την νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ