Πετούν στο δρόμο τρεις Πατρινούς

της Βίβιαν Σαμούρη, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα»

Είναι πλέον γνωστό, ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνιστούν μια απρόσωπη αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, η οποία διενεργείται με συνοπτικές διαδικασίες, στα ανά την επικράτεια συμβολαιογραφεία -και, σε πολλές των περιπτώσεων, υπό την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, γιατί κάποιοι από 'μας, επιμένουμε να αντιστεκόμαστε στην ισοπέδωση της κοινωνίας.

Σύμφωνα, δε, με τις νέες εξελίξεις επί του θέματος, οι τράπεζες, επίκειται, έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός, να κλείσουν συμφωνία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM ), για τη διενέργεια 50.000 πλειστηριασμών, κατά την ερχόμενη τριετία. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, τελευταία, οι πλειστηριασμοί έχουν αποκτήσει μια σταθερά αυξητική τροχιά, έχοντας παγιωθεί πλέον στους 2.000 μηνιαίως. Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχαν αναρτηθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 18.123 πλειστηριασμοί, ενώ, από τα ακίνητα αυτά, περισσότερα από τα μισά θα βγουν σε πλειστηριασμό μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν ευθέως τη διάσταση του δράματος, που θα εκτυλιχθεί στη ζωή δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών…

Εάν σ' αυτή τη δυσχερή εξέλιξη αθροίσουμε και τις κατασχέσεις από Εφορία, Ταμεία  και Δήμους, για οφειλές, μόλις, άνω των 500 ευρώ, τότε γίνεται ευθέως αντιληπτό πως η πλήρης εξαθλίωση των πολιτών είναι προ των πυλών…

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι ο μόνος τρόπος, για να αποφευχθεί αυτή η βίαιη αρπαγή της περιουσίας των πολιτών, είναι να  συνειδητοποιήσουμε, ότι μόνον η μαζική αντίσταση, για κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί να ανατρέψει αυτόν τον εφιάλτη…

Έναν εφιάλτη, που, ενόσω πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αναλύουν το πώς θα αποφύγουν οι συστημικές τράπεζες την κεφαλαιακή ενίσχυση, κάποιοι συμπολίτες μας αυτοκτονούν, εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων, που δημιούργησαν οι πολιτικές τους. Πρόσφατο και πολύ θλιβερό παράδειγμα, ο συμπολίτης μας, από τη Δυτική Αχαΐα -ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας και σπουδαίος οικογενειάρχης, που προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Και, κάποιοι άλλοι, απλώς περιμένουν το ξεσπίτωμά τους… Μια τέτοια περίπτωση, είναι κι αυτή ενός Πατρινού (σ.σ.: που τα πλήρη στοιχεία του είχαν πρόσφατα δημοσιευθεί στον Τύπο). 

Συγκεκριμένα, πριν λίγους μήνες, όπως ίσως να θυμάστε, το τοπικό Κίνημα κατά των κατασχέσεων -στο οποίο η παράταξή μας «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» συμμετέχει εξαρχής-, κατόρθωσε, μέσω της δυναμικής παρουσίας του έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, να αποτρέψει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, μόλις 60 τ.μ., του εν λόγω συμπολίτη μας, καθώς και δυο μικρών σπιτιών, που θεωρούνται επίσης πρώτες κατοικίες, του πατέρα του και του αδελφού του. Σημειωτέον, δε, ο πατέρας του, είναι πιστοποιημένα ανάπηρος κατά 65%. 

Δυστυχώς, αύριο, Τετάρτη, τα παραπάνω ακίνητα πρόκειται να κατασχεθούν από την Τράπεζα, δια μέσου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, που θα διενεργηθεί σε συμβολαιογραφείο της Κάτω Αχαΐας (σ.σ.: είναι συνήθης η πρακτική να χρησιμοποιούνται συμβολαιογράφοι διαφορετικών πόλεων, απ' αυτές που βρίσκονται τα προς εκπλειστηριασμό ακίνητα, ούτως ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική αναστάτωση…).

Θα τον αφήσουμε να ξεσπιτωθεί; Ξέρετε, η απάθεια μπρος στο δράμα του διπλανού μας, συνιστά συνενοχή…
 

Διαβάστε επίσης