Στη Ζάκυνθο οι γονείς του Αμερικανού τουρίστα που δολοφονήθηκε στον Λαγανά

Στη Ζάκυνθο έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι γονείς του 22χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη χρονιά στον Λαγανά.

Την οικογένειά του συνόδευσαν αστυνομικοί της Πάτρας και η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, ενώ μόλις έφτασαν οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου όπου τους υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανόριος.

Λίγο αργότερα και με ανάμεικτα συναισθήματα έφτασαν συνοδεία και του κ. Πανόριου στο σημείο όπου ο γιός τους δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο στο Λαγανά. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο σκοπός της επίσκεψης και η επιθυμία τους, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στη μνήμη του καθόσον πέρυσι δεν στάθηκε δυνατόν να έρθουν στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στο νησί προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους. Στο συγκεκριμένο σημείο έμειναν για λίγα λεπτά και αφού διένυσαν πεζή μερικά μετρά ακολούθως αποχώρησαν συντετριμμένοι μη θέλοντας ακόμη να πιστέψουν τι τους έχει συμβεί. 

Αναχωρώντας από τη Ζάκυνθο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του παιδιού τους. Τραγική ειρωνεία ότι για τους γονείς, ο θάνατος του 22χρονου παιδιού τους είναι άλλο ένα χτύπημα της μοίρας. Πριν από 10 χρόνια, έχασαν τον άλλον τους γιο σε συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Τέξας.
Υπενθυμίζεται πως η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 όπου οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για βαρύτατα αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης. 

Στο Βούλευμα γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, που χαρακτηρίζεται ως “άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση”. Έξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα “της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία”, ένας για “άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και δύο για “απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση”.
Πηγή: imerazante.gr