European Young Chef Award: ποιος ο νεαρός σεφ που θα μας εκπροσωπήσει

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σύρο ο τελικός του διαγωνισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό υποψηφίου European Young Chef 2018, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Νικητής αναδείχτηκε ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές ικανότητές του, με το πιάτο του «Αρχέγονον» (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).

Στον τελικό, στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης «Νότιο Αιγαίο 2019», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου, Κώστας Μπουγιούρης, Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς.

Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου, που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας ήταν ο Βασίλης Αδαμίδης από τη Ρόδο, ο Ηλίας Φλάσκος από την Κω, ο Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ ξεπέρασαν, σε όλα τα επίπεδα, κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να «μαγέψουν» με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν: 

Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα

Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron

Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακκαβιάς

Κως : Μπακαλιάρος σκορδαλιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ