Πάτρα: Τα ταξί για τα 3,2 χιλιόμετρα της Μίνι Περιμετρικής - Που εντόπισαν προβλήματα οι οδηγοί

τη διένυσαν

Τί λένε οι οδηγοί ταξί για τη Μίνι Περιμετρική; 

"Με χαρά διανύσαμε τα 3,2 χιλιόμετρα της πολυπόθητης και πολύπαθης Μίνι Περιμετρικής και υποδεχτήκαμε ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Και ως τέτοιο θα πρέπει να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της.

Η μίνι Περιμετρική είναι ένας δρόμος με δυνατότητες, που μπορεί να αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις ελλείψεις των γύρω επεμβάσεων να σταθούν εμπόδιο στη χρηστή λειτουργία του δρόμου. Και επουδενί οι είσοδοι προς αυτή, ΔΕΝ πρέπει να αποτελέσουν καρκινώματα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Δυστυχώς μια πρώιμη ανάγνωση της κατάστασης δείχνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν επεμβάσεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει να επαναρρυθμιστούν οι φωτεινοί σηματοδότες του κόμβου Κουρτέση καθώς και να αλλάξουν οι είσοδοι του σχολικού συγκροτήματος. Και βεβαίως θα πρέπει να δοθεί λύση στην είσοδο της Μίνι Περιμετρικής στα Ταμπάχανα, σημείο στο οποίο δημιουργείται κυκλοφοριακή επιβάρυνση, με τις οδούς 3ου Ορειβατικού, Μεσσάτιδος και 12ου Συντάγματος να υφίστανται τις συνέπειες. Αυτό όμως που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν οι ιθύνοντες είναι ο κυκλοφοριακός αποκλεισμός δύο μεγάλων συνοικιών, της «Αρόης» και των «Συνόρων», γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση, την επιβίωση των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ποιότητα ζωής των κατοίκων των άνω περιοχών.

Ακούμε με καρτερία ότι οι μελετητές θα παρακολουθήσουν την κίνηση προς τη Μίνι Περιμετρική και θα σχεδιάσουν τις κατάλληλες επεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν και αναμένουμε με προσδοκία τα αποτελέσματα. Στόχος θα πρέπει να είναι η πλήρης εκμετάλλευση των τεράστιων δυνατοτήτων που δίνονται από τη χρήση αυτού του έργου, αλλά υπολογίζοντας πρωτίστως την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και την προσβασιμότητα των κατοίκων των γύρω περιοχών, χωρίς αποκλεισμούς". 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ