Πάτρα: Μια παράταξη φτιάχνουν οι ΡΑΠ- "Τώρα για την Πάτρα" και "Αγωνιζόμενοι Πολίτες" και κατεβαίνουν για τις εκλογές του Μαϊου- Το παρασκήνιο

Σε συμφωνία κατέληξαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.news oι δημοτικές παρατάξεις ΡΑΠ- "Τώρα για την Πάτρα" και "Αγωνιζόμενοι Πολίτες". Η συμφωνία έκλεισε χθες και αναμένεται να επικυρωθεί σε συνεδρίαση των παρατάξεων την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το νέο σχήμα ψάχνει για επικεφαλής μεταξύ των Ουρανία Μπίρμπα, Βασίλη Αϊβαλή και Βαγγέλη Πολίτη ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα διαλυθούν οι υφιστάμενες παρατάξεις και θα τεθούν κάτω από την ομπρέλα της νέας, ή θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα περιθώριο αυτοδυναμίας, καθώς από την πλευρά της παράταξης Δημαρά ακούστηκαν τέτοιες φωνές.

Η παράταξη θα επιχειρηθεί να έχει ευρεία εκπροσώπηση από τα δεξιά έως τα αριστερά.

Το πρόσωπο που φάινεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές διαθέσεις είναι αυτό του προέδρου του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα διείσδυσης στο χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. όπου στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της επιθυμίας του για δημιουργία ενός κεντροαριστερού μετώπου.

Η παράταξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Δημαρά είχε κάνει συζητήσεις και με την παράταξη Τζανάκου αλλά και με την παράταξη Χριστόπουλου. ΠΛηροφορίες λένε ότι ένα απο τα σημεία που ενόχλησε σε σχέση με τον Νίκο Τζανάκο,είναι το γεγονός ότι προχώρησε σε ανακοίβωση υποψηφίων πριν καταλήξουν οι διαβουλεύσεις. 

Γ. Κοντογεωργοπούλου.