"ΔΕΙΞΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ"! Η αυστηρή προειδοποίηση για τα δέκα μποφόρ του τριημέρου - Στο "κόκκινο" η Αχαΐα πήρε έκτακτο σήμα - "Να μη βάζει φωτιά κανένας" - Πέρασε ο κίνδυνος για Συχαινά

η πρόγνωση

Επείγον σήμα έλαβε σήμερα ο δήμος δυτικής Αχαΐας, από την γενική πολιτική προστασία για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από νωρίς το πρωί στην περιοχή. Το σήμα αφορά όλη την εβδομάδα και ο συναγερμός λήγει την Κυριακή! 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θανάση Ραυτακόπουλου, θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για κανένα λόγο μη βάζουν σήμερα φωτιές από σήμερα και μέχρι την Κυριακή. «Η επικινδυνότητα είναι μεγάλη λόγω των ισχυρών ανέμων και επειδή έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές, τέτοια εποχή πέρσι, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί», συμπληρώνει ο κ. Ραυτακόπουλος.

Τόσο οι υπηρεσίες του δήμου, η Πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία, φορείς και εθελοντές βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και ετοιμότητα για ενδεχόμενο πυρκαγιάς. 

Σε ύφεση ευτυχώς η φωτιά στα Συχαινά: 

Πάτρα: Σε ύφεση η φωτιά στα Άνω Συχαινά - Επί τόπου μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη - ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος γράφει: "Σας ενημερώνω ότι από αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα ενισχυθούν απότομα οι άνεμοι οι οποίοι θα είναι σφοδροί! Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει απαγορευτικό για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 10 μποφόρ! Δείξτε προσοχή!

Από Τρίτη θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Την Τετάρτη ειδικά θα έχουμε κατά 12°C τουλάχιστον πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα Δευτέρα.

Βροχές στην Αθήνα περιμένουμε την Πέμπτη. Προσοχή όμως στους ανέμους! Θα με θυμηθείτε... Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!". 

Διαβάστε επίσης