Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: Έχει πέσει ξανά θύμα κλοπής - Σκοπός του ήταν να περιορίσει αυτόν που θεωρούσε ως δράστη κλοπής

"Ο 33χρονος μπήκε σε άδειο κατάστημα και κρατώντας ένα μαχαίρι”

“Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν η προσφυγή στην Πολιτεία, ειδοποιώντας την αστυνομία”, είπε ο κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, στο μαγαζί του οποίου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια βρήκε τον θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

“Ο πελάτης μου ήταν εκτός του καταστήματος, είχε μεταβεί για λίγα λεπτά στο παρακείμενο περίπτερο για να αγοράσει μία εφημερίδα, είχε κλείσει την πόρτα η οποία με λίγο παραπάνω δύναμη ανοίγει από έξω, αντίστοιχα δεν μπορεί να ανοίξει από μέσα με την ίδια δύναμη διότι κλειδώνει με έναν μαγνήτη. Ο 33χρονος μπήκε σε άδειο κατάστημα και κρατώντας ένα μαχαίρι” δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε:

“Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τι είχε στο μυαλό του ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Εδώ ενδεχομένως επρόκειτο για απόπειρα ληστείας... Όταν έγινε αντιληπτό στο θύμα ότι έχει κληθεί η αστυνομία, προφανώς πανικοβλήθηκε, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και έσπασε το εσωτερικό της βιτρίνας”.

“Εγώ αυτό που μπορώ να πω για τον εντολέα μου είναι ότι είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, ο οποίος έχει υπάρξει ξανά θύμα κλοπής. Αν απαιτούμε από αυτόν τον άνθρωπο τη νηφαλιότητα που θα επιδείκνυε ένας μέσος και συνετός άνθρωπος σε αντίστοιχη κατάσταση, δεν ξέρω εάν αυτό είναι κάτι εφικτό. Ο σκοπός του ήταν να περιορίσει αυτόν που αυτός θεωρούσε ότι είναι δράστης της κλοπής και της καταστροφής της περιουσίας του. Αυτή ήταν η πρόθεση του” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη και σημείωσε:

“Περιμένουμε όλοι το αποτέλεσμα αυτής της ιατροδικαστικής έκθεσης. Ο πελάτης μου κρατείται από την Παρασκευή... Όταν το θύμα ακινητοποιήθηκε, σηκώθηκε, άρπαξε ένα κομμάτι γυαλί μήκους 40 εκατοστών το οποίο πρόεταξε στους παρευρισκόμενους και υπάρχει κατάθεση του διασώστη του ΕΚΑΒ που απειλήθηκε με αυτό. Βλέπουμε να σκοντάφτει κρατώντας το γυαλί”.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης