3 DIY συνταγές για πρόσωπο και μαλλιά που θα σε αναζωογονήσουν

Ο καιρός ακόμα δεν το επιβεβαιώνει, αλλά το ημερολόγιο δείχνει την επίσημη έλευση του φθινοπώρου. Μήπως λοιπόν μέσα στα επόμενα σαββατοκύριακα να ξεκλέψεις λίγο χρόνο και να τον αφιερώσεις στον εαυτό σου και στην προσωπική σου φροντίδα; Με σπιτικές συνταγές θα δώσεις νέα πνοή στο πρόσωπο και τα μαλλιά σου που έτσι κι αλλιώς έχουν ανάγκη μετά το καλοκαίρι. 

Πρόσωπο

2 κ.σ. αβοκάντο
2 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. γάλα καρύδας ή γάλα σόγιας

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μία πάστα για να μπορεί να σταθεί στο πρόσωπό σου. Αφού το έχεις καθαρίσεις πολύ καλά με ένα σαπούνι, άπλωσε την μάσκα με το αβοκάντο για περίπου 10’ και έπειτα ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό. Θα νιώσεις την επιδερμίδα σου πιο ενυδατωμένη και θα την δεις να λάμπει αν την επαναλάβεις και την επόμενη εβδομάδα. 

Μαλλιά

¼ κ.γ. αβοκάντο
¼ κ.γ. μέλι
¼ κ.γ. γιαούρτι
¼ κ.γ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί, άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου από τις ρίζες ως τις άκρες. Αν θες μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου με μία διάφανη μεμβράνη αλλά μην αφήσεις τη μάσκα παραπάνω από 5’. Ξέβγαλε καλά με το σαμπουάν σου και συνέχισε με τη συνηθισμένη σου ρουτίνα. Τα μαλλιά σου θα είναι πιο απαλά και ενυδατωμένα μετά την εφαρμογή της μάσκας.

Χείλη

1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας
1.κ.σ. μέλι
1κ.γ. μαύρη ζάχαρη

 αλλαγή του καιρού ίσως έχει ξηράνει λίγο τα χείλη σου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι καθόλου κακό να τα φροντίζεις λίγο παραπάνω. Ένα lip scrub δεν είναι καθόλου κακού και θα κάνει τα χείλη σου απαλά ενώ θα βοηθάει πολύ στο να φαίνονται άψογα ενώ είναι βαμμένα. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις σε ένα μικρό μπολ όλα τα παραπάνω υλικά και να απολεπίσεις απαλά τα χείλη σου με κυκλικές κινήσεις. Αφού τελειώσεις, ξέβγαλε καλά και αν θες βάλε λίγη βαζελίνη ή το αγαπημένο σου lip balm.