Πάτρα: Στις 21 Ιανουαρίου η δίκη για την κακοποίηση τροφίμου στο Άσυλο Ανιάτων

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά, η δίκη για την καταγγελία που είχε γίνει στο Άσυλο Ανιάτων και αφορούσε κακοποίηση τροφίμου από εργαζόμενο.

Πρόκειται για 50χρονο τρόφιμο με σύνδρομο Ντάουν η περίπτωση του οποίου απασχόλησε τις εισαγγελικές αρχές της πόλης.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν δύο χρόνια κι έγινε γνωστό έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν κατά αγνώστων τόσο η διοίκηση του ιδρύματος όσο και οι συγγενείς του τροφίμου.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, οι συγγενείς μετέτρεψαν τη μήνυσή τους, κατηγορώντας πλέον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιδρύματος ως υπαίτιο της κακοποίησης.

Όπως είχε δηλώσει μάλιστα ο  διευθυντής του Ιδρύματος Αρης Γκατζόγιας: «Εμείς πρώτοι ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές και κάναμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πειθαρχικές διαδικασίες μας που αφορούν 3 υπαλλήλους του ιδρύματος που μας ενημέρωσαν καθυστερημένα για το περιστατικό».

Σύμφωνα με τον κ. Γκατζόγια, ο ίδιος έγινε γνώστης του περιστατικού την επόμενη μέρα από το συμβάν.

Από την έρευνα πάντως που διεξήχθη εντός του ιδρύματος μέσω γραπτών ερωτήσεων, δεν προέκυψε κάποιος συγκεκριμένος υπεύθυνος.

Από την άλλη βέβαια, δημοσίευμα έκανε λόγο για συγκεκριμένο υπάλληλο -πρόκειται για το ίδιο άτομο που έχουν μηνύσει οι συγγενείς- ο οποίος φέρεται ως ο υπεύθυνος της επίθεσης στον 50χρονο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το πρόσωπο που εμπλέκεται έχει και κατά το παρελθόν απασχολήσει τη διοίκηση και τα όργανα του Ασύλου με πειθαρχικής φύσεως παραπτώματα, αλλά λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αυτού κρίθηκε σκόπιμο να αναζητηθούν ευθύνες μέσω της δικαιοσύνης» είχε γράψει τότε και ο «Κόσμος».

Σύμφωνα πάντως με την αξονική τομογραφία εγκεφάλου-σπλαχνικού κρανίου στην οποία είχε υποβληθεί  ο 50χρονος στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία: «παρατηρήθηκε πρόσθιο εξάρθρημα κάτω γνάθου, αμφοτερόπλευρα».

Για το θέμα είχε μιλήσει και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα: «Πρόκειται για κακοποίηση. Η συγκεκριμένη κάκωση δεν έχει καμία σχέση με αυτοτραυματισμό.Η σχετική έκθεση θα αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή». Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη. Η δίκη θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου.

 

Το Άσυλo Ανιάτων Πάτρας

Πρόκειται για φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «Κοινωνική Αλληλεγγύη-Ασυλο Ανιάτων Πατρών-Η Αγία Ευφροσύνη», το οποίο συστήθηκε το 1957, ενώ το 1963 όλες οι εγκαταστάσεις του στεγάστηκαν στο νέο ιδιόκτητο κτίριο στην πλατεία Παντοκράτορος. Η δυναμικότητά του είναι 120 κλίνες.

Βάσει του καταστατικού, φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια κ.λπ. Οι περισσότεροι περιθαλπόμενοι είναι υπερήλικες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ