Πάτρα: Ο δήμαρχος στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

στα σχολεια ο κώστας πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας να μπει φραγμός στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν δόθηκε έγκριση σε κανένα ολιγομελές τμήμα των ΕΠΑΛ της περιοχής μας, το 10ο ΓΕΛ Πάτρας μένει χωρίς Γ’ τάξη, ενώ στο ΓΕΛ Λάππα η διοίκηση δεν στηρίζει ομάδα προσανατολισμού.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Δήλωσε παράλληλα, ότι θα παρέμβει άμεσα στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θα του θέσει τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων απέστειλε στον Υπουργό επιστολή, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Περιμένουμε την ολοκλήρωση των ενεργειών σας άμεσα και την κοινοποίηση της απόφασής σας, σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, όπως διατυπώνονται στο υπόμνημα της ΕΛΜΕ που σας αποστέλλουμε. Απαιτούμε την άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και θα θέλαμε το συντομότερο δυνατόν οι μαθητές να επιστρέψουν και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους απρόσκοπτοι.

Πρόκειται καθαρά για μια απόφαση πολιτικής. Σε διαφορετική περίπτωση, η σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής».

Διαβάστε επίσης