Έτοιμο το πολυπόθητο έργο- Αύριο κυκλοφορούμε στη Μίνι Περιμετρική -Σήμερα συναυλία από τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Σαββατο μεσημερι θα την διασχίσουν τα πρωτα αυτοκίνητα

Η ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου της Μικρής Περιμετρικής και η παράδοση στην κυκλοφορία, αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, συνδυάζεται με μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Συγκεκριμένα, ενόψει της παράδοσης του οδικού, πολιτιστικού έργου της Μικρής Περιμετρικής που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Παρασκευή 21/9, προγραμματίζονται εκδηλώσεις με θέμα «κυκλοφορούμε με φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ», οι οποίες κορυφώνονται με ανοικτή συναυλία που θα δώσει στις 8.30 μ.μ, ο κορυφαίος έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, υπό τον τίτλο «Χρώματα και Αρώματα», στον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στη Μικρή Περιμετρική.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν η φημισμένη υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, όπως επίσης οι καλλιτέχνες: Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή.

Θα συμμετέχει και το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, θα πραγματοποιηθεί «ποδηλατάδα», στον αστικό ιστό της Πάτρας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα διασχίσει την οδό Κορίνθου έως τον κόμβο Κουρτέση.

Στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη Μικρή Περιμετρική και θα φτάσουν ως τον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσία υπουργού Εσωτερικών και Ευρωβουλευτών

Στην σημερινή εκδήλωση θα παραστεί ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό, στις 8μμ, ενώ θα παραβρεθούν οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Μανόλης Κεφαλλογιάννης, Μίλτος Κύρκος και Νίκος Ανδρουλάκης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ