Δυτική Αχαΐα: Ανησυχία προκαλεί η έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για τον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας - Δείτε το έγγραφο

"δεν λειτουργούσε;"

Την έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που αναφέρεται στην κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, κατόπιν αυτοψίας που έγινε μετά από καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και του συλλόγου Αλισσαίων «Πείρου», δημοσιοποιεί σήμερα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάκης Κουνάβης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, οι αυτοψίες του κλιμακίου, έγιναν στις 29/01/2018,στις 4/7/2018 και στις 8/8/2018. Από αυτές διαπιστώσεις παραβάσεις. Συγκεκριμένα:
1.Μη κανονική λειτουργιά του βιολογικού.
2.Μη απολύμανση των επεξεργασμένων λυμάτων.
3.Μη νόμιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

«Κάτι που χρόνια τώρα και αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και κάτοικοι φωνάζουν. Η έκθεση αυτή φέρει ημερομηνία παράδοσης στους αποδέκτες 27/8/2018 και ζητούνται εντός 5 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης από τη ΔΕΥΑ Δυμαίων να δώσει εγγράφως εξηγήσεις, για την επιβολή κυρώσεων. Επιπρόσθετα καλείται η ΔΕΥΑ Δυμαίων να προχωρήσει στον εντοπισμό και την αποκάλυψη της προέλευσης των δύο αγωγών που καταλήγουν στο Πείρο και μεταφέρουν λύματα άγνωστης προέλευσης. Προχθές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησα από την δημοτική αρχή αν έχουν δοθεί απαντήσεις και εισέπραξα …..ΣΙΩΠΗ», σημειώνει ο κ. Κουνάβης. Και προσθέτει: «ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ στους Δημότες το περιεχόμενο της έκθεσης που έφτασε στα χέρια μου χτες από κάτοικο. Πιστεύω πως από εδώ και εμπρός μόνο η εισαγγελική παρέμβαση μπορεί να σταματήσει εκείνους που παίζουν με την δημόσια υγεία».

Παρέμβαση του προέδρου του συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρη Μπαρμπούνη, με αφορμή την καταγγελία του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κουνάβη για την έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων. 

«Και βέβαια αυτά που λέει ο Παναγιώτης Κουνάβης, τώρα που του κοινοποιήθηκε το έγγραφο, έχει απόλυτο δίκιο. Εμείς το έχουμε πάρει το έγγραφο αυτό, με τους προέδρους των χωριών από 28 Αυγούστου και ο σύλλογος κανε με όλα αυτά δελτίο τύπου και τα κατήγγειλε. Άλλωστε αποδέκτης είναι ο σύλλογος «Πείρος» της επιστολής γιατί ήταν ο μόνος καταγγέλλων μην το ξεχνάμε. Άλλωστε το έγγραφο, αναφέρει μετά από καταγγελία του συλλόγου», συμπληρώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαρμπούνης.

 

Διαβάστε επίσης