Ο Αγιαξ «τιμώρησε» τα λάθη της ΑΕΚ (3-0)

Τα λάθη στο Champions League δεν συγχωρούνται. Ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Ένωσης στο β΄ μέρος, επιβλήθηκε 3-0 και μπήκε με το... δεξί στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το αήττητο των δεκατεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων της ΑΕΚ σταμάτησε στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική για 45 λεπτά, αλλά το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 και στο δεύτερο μισό οι Ολλανδοί «τιμώρησαν» τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» στα μετόπισθεν.

Η ΑΕΚ που δεν είχε καμία απολύτως κλασική ευκαιρία στο ματς και κατέβηκε στο γήπεδο για να μην χάσει, υπέστη βαριά ήττα με βάση την εικόνα του ματς. Ωστόσο, θα πρέπει να αφήσει... πίσω της το κακό αποτέλεσμα της πρεμιέρας και να επικεντρωθεί στο ντέρμπι που ακολουθεί στη Super League με τον ΠΑΟΚ. Επόμενος αντίπαλος της Ένωσης στο Champions League θα είναι η Μπενφίκα στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Η ΑΕΚ αρίστευσε στο αντασταλικό κομμάτι στο πρώτο 45λεπτο, ενώ μετά το 20΄ άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να φανεί πιο απειλητική από τους γηπεδούχους.

Δύο φορές στο διάστημα αυτό, η ελληνική ομάδα βρέθηκε κοντά στο γκολ, αρχικά με την κεφαλιά του Σιμόες στο 14΄ (άουτ) και στο 28΄ με τον Πόνσε να καθυστερεί να «εκτελέσει» μετά από ασίστ του Κλωναρίδη και να τον προλαβαίνει ο Ντε Γιονγκ.

Ο Αγιαξ ξεκίνησε το ματς με διάθεση να πιέσει για να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικός για την εστία του Μπάρκα. Με το πέρασμα της ώρας, οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν πλήρως το ματς και έψαξαν την καλή αντεπίθεση για να κάνουν τη ζημιά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε «διαβάσει» άψογα το τρόπο ανάπτυξης του Αγιαξ, «θωράκισε» τα άκρα με τον Τσόσιτς σε ρόλο δεξιού μπακ να κάνει σπουδαίο ματς και τον Χουλτ από αριστερά... σταθερή αξία.

Ο Μπακάκης μπροστά από τον Τσόσιτς δεν βρήκε κενούς χώρους για να φύγει στην δεξιά πτέρυγα, ενώ από την απέναντι πλευρά ο Μάνταλος φάνηκε κάπως περισσότερο, χωρίς και αυτός να καταφέρει κάτι το αξιόλογο. 

Όσα πέτυχε η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά «γκρεμίστηκαν» με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Το στιγμιαίο λάθος στο κέντρο της ελληνικής άμυνας, στο 46΄, δεν έμεινε «ατιμώρητο» από τους Ολλανδούς, που με τον Ταλιαφίκο πήραν το προβάδισμα (1-0) στο σκορ.

Η ΑΕΚ δεν ήταν απειλητική, ανοίχτηκε μετά το γκολ που πέτυχε, με αποτέλεσμα να τελειώσουν όλα στο 77΄. Ο Τάντιτς έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Φαν ντε Μπέικ που είχε μπει αλλαγή «εκτέλεσε» από κοντά τον Μπάρκα για να «γράψει» το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ταλιαφίκο στο 90΄ με φοβερό γκολ από πλάγια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ