Με δωρεάν sms στο 100 θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με την αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους πολίτες πως πλέον θα μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνουν την αστυνομία για οποιοδήποτε πρόβλημα τους παρουσιαστεί μέσω sms, το οποίο θα στέλνουν δωρεάν στο 100.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100 ή/και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

Η ΕΛΑΣ αυτές τις μέρες υπενθυμίζει τη δυνατότητα των κωφών, βαρήκοων, αλλά και υπολοίπων πολιτών να επικοινωνήσουν άμεσα και αθόρυβα με το Κέντρο Άμεσης Δράσης (100) της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) από το κινητό τους τηλέφωνο, από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε και στα social media στο οποίο παρουσιάζεται η διαδικασία που ακολουθεί η αστυνομία όταν λαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, που παρουσιάστηκε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ πριν από 2 εβδομάδες.

 

Οι παρακάτω τριψήφιοι και τετραψήφιοι αριθμοί αντιστοιχούν σε τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και στις οποίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, παράπονα και καταγγελίες:


100: Τηλεφωνική επικοινωνία για άμεση αστυνομική επέμβαση σε κάθε νομό της χώρας.
Κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση Δράση στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στο 100.

109: Τηλεφωνική επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, για καταγγελίες σχετικές με ναρκωτικά.


1156: Παροχή πληροφοριών για εξαφανισθέντες ανήλικους.


11188: Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


1571: Τηλεφωνική επικοινωνία στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες. 

10414 και 1014: Επικοινωνία με την Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατική) για παροχή πληροφοριών για θέματα τρομοκρατίας. Διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης).


1033: Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και δυνατότητα σύνδεσης με το Τηλεφωνικό Κέντρο (100) όλων των Νομών της χώρας.

Διαβάστε επίσης