Πάτρα: Ήρθε η ώρα να "επιστραφεί" η αγάπη μας στον γλυκό παππού που ομόρφυνε τα σχολεία μας - Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Κατσίποδου για τις δύσκολες στιγμές που περνά... ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

"με τη βοήθεια του Θεού θα επιστρέψω να δώσε χαρά και σε άλλα παιδάκια..."

Ο γλυκός παππούς από την Πάτρα που άφησε στην άκρη, τις μέρες ξεκούρασης και ανάπαυσης και έδωσε χαρά στα παιδάκια μας, ζωγραφίζοντας τα σχολεία τους, περνά δύσκολες στιγμές. Ο Γιώργος Κατσίποδος, μας ενημερώνει με τον ευγενικό και πάντα ευαίσθητο χαρακτήρα του, ότι για λόγους προσωικούς, θα απέχει από την προσφορά του. Είναι ο παππούς πια, όλων των παιδιών της Πάτρας! Είναι ο άνθρωπος που περιμένουν όλα τα σχολεία για να τα ζωγραφίσε, να τα ομορφύνει να τα ζωντανέψει! Πολύ γρήγορα η προσφορά του έγινε γνωστή και όλοι ήθελαν να έχουν στην πόλη τους έναν τέτοιο παππού. Δυστυχώς αυτές τις ημέρες, ο κ. Κατσίποδος, έχει ανάγκη από την αγάπη μας και την προσευχή μας. 

Ο ίδιος σημειώνει: 

"Αγαπημένοι Φίλοι μου για όσους και όσες με έχεται καλέσει να επισκεφθώ και να ζωγραφίσω και το δικό σας Σχολείο .... Με μεγαλη λύπη θέλω να σας ενημερώσω οτι για λόγους υγείας δικού μου συγγενικού προσώπου θα αναγκαστώ να απέχω από κάθε εργασία στα Σχολεία για το διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός γιατι θα πρέπει να είμαι συνεχώς δίπλα του !!!! Και αν με την βοήθεια του θεού και με την αγάπη σας πάνε όλα καλά τότε μπορει να συνεχίσω την Προσφορά της δημιουργίας και σε άλλα Σχολεία δίνοντας χαρά και σε άλλα παιδάκια !!!!! Σας ευχαριστώ όλους !!!! ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΣΑΣ !!". 

Εμείς του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να συνεχίσει να δίνει τόσο πολλή αγάπη στα παιδιά μας. 

 

 

Ο Γιώργος Κατσίποδος είχε μιλήσει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σε άλλες πολλές αθηναικές εκπομπές. Είναι συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής. 

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Πήγαινα τα εγγόνια μου στο σχολείο της περιοχής μας, στο Ριγανόκαμπο και έβλεπα με πόνο ψυχής ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή αποφάσισα να το φτιάξω. Εκεί είχαν ζωγραφίσει παλαιότερα παραστάσεις από τον μινωικό πολιτισμό, αλλά είχαν ξεθωριάσει. Εγώ λυπήθηκα να τα σβήσω και κάθισα και τα έφτιαξα όλα από την αρχή. Αυτό ήταν. Όταν ζωγράφισα το σχολείο, ο κάθε εκπαιδευτικός που ερχόταν στο σχολείο ή που δούλευε σε αυτό και έφευγε, ρωτούσε ποιος το ζωγράφισε και τους απαντούσαν, “ο παππούς ο Γιώργος” . Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και μέχρι τώρα έχω φτιάξει 31 σχολεία.», είχε πει στο ΑΠΕ. 

Όπως σημειώνει: ««Αυτό που μου έδωσε περισσότερη δύναμη ήταν η ανταπόκριση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, που μπορώ να την χαρακτηρίσω ως υπέροχη και έτσι κατάφερα να συνεχίζω μέχρι και σήμερα».

Μιλώντας για τις επιλογές που κάνει ζωγραφίζοντας στα προαύλια των σχολείων, ανασύρει τις δικές του παιδικές μνήμες. «Επιλέγω τις φιγούρες του παλιού αναγνωστικού, γιατί μου θυμίζουν τα χρόνια που ήμουν και εγώ μαθητής, αλλά με έκπληξη διαπίστωσα στην πορεία ότι άρεσαν πολύ αυτές οι επιλογές στους μεγάλους, διότι θυμίζει και σε αυτούς τα παιδικά τους χρόνια».

Με αφορμή την προσφορά του στα δημοτικά σχολεία, ο Γιώργος Κατσίποδος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του εθελοντισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο εθελοντισμός είναι μία πρόκληση και μία εμπειρία. Και καλό είναι όλοι μας, έστω και μία φορά να ζήσουμε στη ζωή μας τον εθελοντισμό, γιατί δίνει πολύ αγάπη. Ο εθελοντής, αυτό που λαμβάνει, είναι μεγάλη συναισθηματική και ηθική ικανοποίηση γι’ αυτό που προσφέρει. Μακάρι να μπορούσε ο καθένας μας, από αυτό το λίγο που μπορεί, να το προσφέρει και τότε πιστεύω ότι η κοινωνία μας θα γίνει πολύ καλύτερη». Όπως συμπληρώνει, «νόμιζα ότι είμαι μόνος σε αυτό που κάνω, αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι, είμαστε πολλοί, όχι στον ίδιο κλάδο, αλλά ο καθένας εκεί που μπορεί και αυτό είναι κάτι που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ