Η ανατρεπτική πρόταση γάμου στη σκηνή των βραβείων Emmy - ΒΙΝΤΕΟ

Οι δυνατές στιγμές και οι μεγάλοι νικητές της 70ης τελετής

Μία ανατρεπτική και ιδιαίτερα συγκινητική πρόταση γάμου έκανε τη διαφορά στην 70η τελετή των βραβείων Emmy. Ο Γκλεν Βάις, μετρώντας 13 Emmys στη «φαρέτρα» του, ανέβηκε στη σκηνή ως ο νικητής των Variety Special Emmy. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ομιλία του θα κυλούσε στους ίδιους ρυθμούς με τις προηγούμενες της βραδιάς, ο καταξιωμένος τηλεοπτικός σκηνοθέτης έκανε τη διαφορά και χάρισε τη στιγμή της βραδιάς. Και μία από τις καλύτερες των βραβείων Emmy, συνολικά στην ιστορία της.

«Διερωτάσαι γιατί δεν μου αρέσει να σε αποκαλώ σύντροφό μου;» είπε ο Βάις από σκηνής και απευθυνόμενος στη φίλη του που ήταν μέσα στην αίθουσα. «Γιατί θέλω να σε αποκαλώ γυναίκα μου» πρόσθεσε. Και η ανατρεπτική πρόταση γάμου ολοκληρώθηκε πάνω στη σκηνή του Microsoft Theater, όταν πρόσφερε στη μέλλουσα σύζυγό του το δακτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του, η οποία πέθανε πριν από δύο εβδομάδες.

Και όπως ήταν αναμενόμενο την έκπληξη και τον ενθουσιασμό στην αίθουσα, διαδέχτηκαν τα δάκρυα συγκίνησης, με τους σταρ που παραβρέθηκαν στην τελετή να μη μπορούν στην πλειοψηφία τους, να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μάθιου Ρις (βραβεύτηκε για τον ρόλο του στη σειρά «(The Americans») αποκάλυψε ότι η παρτενέρ του στην οθόνη και σύντροφός του στη ζωή Κέρι Ράσελ, τον απείλησε πριν αυτός ανεβεί στη σκηνή πως αν της κάνει πρόταση γάμου, θα του ρίξει μπουνιά στο στόμα.

Στις υπόλοιπες δυνατές στιγμές και βραβεύσεις της βραδιάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαμε:

Πρώτο Emmy για τον Άρθουρ Φονζαρέλι στα 73 του. Ο «Fonzie», ο εμβληματικός χαρακτήρας της σειράς «Happy Days», απέσπασε το βράδυ της Δευτέρας το πρώτο Emmy της καριέρας του.
Ο Χένρι Γουίνκλερ απέσπασε το Emmy δεύτερου ρόλου για τον καθηγητή υποκριτικής που υποδύεται στην κωμική σειρά «Barry».
Αντίθετα από τις τελετές απονομής βραβείων που βλέπουμε εδώ και έναν χρόνο, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Γουάινστιν, το γυναικείο ζήτημα απασχόλησε ελάχιστα τη χθεσινή βραδιά. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά, η Ρέιτσελ Μπρόσναχαν εξήγησε ότι η «The Marvelous Mrs. Maisel» - (Η Υπέροχη κυρία Μάιζελ) αναφέρεται σε μια γυναίκα που βρίσκει τη φωνή της. «Είναι κάτι που συμβαίνει παντού στη χώρα αυτή την εποχή», σχολίασε.

Σε έναν πιο ελαφρύ τόνο, η βρετανίδα ηθοποιός Θάντι Νιούτον, που απέσπασε το βραβείο καλύτερου δεύτερου ρόλου σε δραματική σειρά για το «Westworld», δήλωσε: «Δεν πιστεύω στον Θεό, ωστόσο θέλω να τον ευχαριστήσω».
Ελάχιστες ήταν οι παντού παρούσες τα τελευταία δύο χρόνια παρεμβάσεις με πολιτικό μήνυμα. Δεν υπήρξε αναφορά ούτε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε σε κανένα από τα επίμαχα μέτρα του κατά τη διάρκεια της βραδιάς, για πρώτη φορά μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στην έναρξη της βραδιάς, η Κέιτ Μακ Κίνον και ο Κέναν Τόμσον, δύο από τους πυλώνες της σατιρικής εκπομπής «Saturday Night Live», αναφέρθηκαν με αρκετή δόση χιούμορ στις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη στο Χόλιγουντ και ενθαρρύνουν ένα άνοιγμα στις μειονότητες μπροστά και πίσω από την κάμερα. «We solved it!», φώναξαν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η πρόοδος είναι ακόμη μικρή και σε μεγάλο βαθμό συμβολική.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ