Δήμος Πατρέων προς ΟΕΒΕΣΝΑ: Πρώτα η παράδοση της Μίνι Περιμετρικής και μετά ο σχεδιασμός των αντιδρομήσεων οδών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΤΩΝ ΜΕ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΟ

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας μαζί με μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών & Περιχώρων, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κύριο Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο κύριο Στάμο.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής της Πόλης και αφορούν στις 3 μελέτες για αναπλάσεις, στις αντιδρομήσεις των οδών Κορίνθου και Κανακάρη, Μαιζώνος, Κωνσταντινουπόλεως, στην πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος και στην ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής.

Τα μέλη των δύο διοικήσεων ενημερώθηκαν εκτενώς από τη Δημοτική Αρχή για τους σχεδιασμούς που προβλέπονται και διαπίστωσαν ότι ο Δήμος υιοθέτησε τον ορθόδοξο τρόπο που τόσο καιρό ζητούσαν οι επαγγελματοβιοτέχνες, για την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι πρώτα θα γίνει η παράδοση της Μίνι Περιμετρικής στην κυκλοφορία στις 22 Σεπτεμβρίου και μετά θα εξεταστούν οι επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί. Τότε μόνο θα επανεξεταστούν οι σχεδιασμένες αντιδρομήσεις των οδών Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος και Κωνσταντινουπόλεως, η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος και θα ολοκληρωθούν τα έργα που θα προωθήσουν την επίλυση του κυκλοφοριακού στην Πάτρα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις 3 μελέτες για την ανάπλαση κεντρικών σημείων της άνω και κάτω πόλης και της δημιουργίας εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής ιδιαίτερα των κατοίκων των εμπλεκομένων οδών-περιοχών, αλλά και να αλλάξει την εικόνα της πόλης προς το καλύτερο με στόχο την δημιουργία μιας φιλικής πόλης για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάτρας.

Σε αυτή τη προσπάθεια στεκόμαστε αρωγοί, εφόσον και ο Δήμος αφουγκράζεται και ακούει τις ανάγκες των πολιτών και ακολουθεί ανοιχτές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ