Εχεις βουητό στα αυτιά;

Εχεις νιώσει ποτέ μια βοή στα αυτιά σου; Μερικές φορές ένα σφύριγμα; Αυτός ο ήχος είναι πολύ ενοχλητικός και μπορεί να σε τρελάνει!

Αυτοί οι ακουστικοί ήχοι ονομάζονται εμβοές και παράγονται από το σώμα μας.

H πιο συχνή αιτία για το βουητό στα αυτιά είναι η ύπαρξη κυψελίδας, δηλαδή συσσωρευμένου κεριού μέσα στο αυτί και επομένως ο καθαρισμός του αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. 

H έκθεση, επίσης, σε πολύ δυνατό θόρυβο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του ακουστικού νεύρου (ακουστικό τραύμα). 

Οι εμβοές είναι μια συνηθισμένη κατάσταση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια άνθρωποι και ιδίως τις βραδινές ώρες που έχει απόλυτη ησυχία. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει πολύ συχνά περίπου το 15% των Ελλήνων.

Το γεγονός ότι το βράδυ νιώθουμε την κούραση ολόκληρης της ημέρας πιθανότατα κάνει το πρόβλημα εντονότερο.

Επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά πιο συχνά επηρεάζει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αν έχετε κουδούνισμα στα αυτιά σας σε μόνιμη βάση θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό. 

Η επίσκεψη σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο θα σας λύσει κάθε απορία και φυσικά το πρόβλημα.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να σταματήσεις αυτό το ενοχλητικό βουητό στα αυτιά σου και να απαλλαγείς από το σφύριγμα που σε αποδιοργανώνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όσοι αντιμετωπίζουν βουητό στα αυτιά τους, θα πρέπει να ενισχύσουν τη διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. 

Η έλλειψη του μαγνησίου στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει αυτούς τους ενοχλητικούς θορύβους στα αυτιά μας. 

Υψηλές συγκεντρώσεις μαγνησίου έχουν οι ξηροί καρποί και κυρίως το σουσάμι, το αμύγδαλο, τα καρύδια και τα ωμά φυστίκια.

Η καλύτερη πηγή όμως θεωρείται το πασατέμπο!

bovary

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ