Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις για τον Ριγανόκαμπο - Επιστολή Πελετίδη στην Εταιρία Ακινήτων του δημοσίου

τί αναφέρει

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με νέα επιστολή του στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, που κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και την Υφυπουργό κυρία Παπανάτσιου, επανέρχεται στο θέμα της παραχώρησης του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο.

Ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής στην επιστολή:

«Σε συνέχεια των πολυπληθών αιτημάτων του Δήμου Πατρών για παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο (Β.Κ. 805 Δημόσιο Ακίνητο) και επειδή μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση στο τελευταίο αίτημά μας6/6/2018 με αρ. πρωτ 2223/40339.

Θα σας παρακαλούσαμε, για τελευταία φορά, να μας γνωρίσετε την απόφασή σας επί του αιτήματός μας. Η μη απάντηση σημαίνει βέβαια αρνητική θέση, αλλά επειδή προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις για το παραπάνω θέμα, αν έχετε κάτι νεότερο θα ήταν χρήσιμο να το θέσουμε υπόψη του πατραϊκού λαού.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα προηγούμενα σχετικά αιτήματά μας όπως και σχετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 του περασμένου Ιούνη, ο Δήμαρχος με επιστολή του, είχε επαναλάβει το αίτημα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και στους Υπουργούς, έχοντας επισυνάψει και πάλι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Μαΐου 2017, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής:

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την άμεση παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης του χώρου για πενήντα (50) χρόνια για χρήσεις που συνάδουν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τον αναδασωτέο χαρακτήρα του.

Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου».

Ως Δημοτική Αρχή στις 27 Μάη 2017 προχωρήσαμε σε εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου, ενώ στις 2 Ιούλη 2017 πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τους φορείς και το λαό της περιοχής μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση παραχώρηση της έκτασης, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του νέου μεγάλου «Ανατολικού Πάρκου» της πόλης μας.

Διαβάστε επίσης