Υπόθεση Άννυ: Αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η φριχτή δολοφονία της τετράχρονης

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ

Σε λιγότερο από έναν μήνα ανοίγει ξανά η αυλαία της υπόθεσης της 4χρονης Άννυς Μπορίσοβα, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία.

Οι τίτλοι τέλους στη φρικτή ιστορία της δολοφονίας της μικρούλας από τη Βουλγαρία που βρήκε τραγικό θάνατο, από τον ίδιο της τον πατέρα και έναν φίλο του, είχαν πέσει το φθινόπωρο του 2016 με την καταδίκη τους από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε μια απόφαση 431 σελίδων, περιγράφοντας τόσο το «άρρωστο» περιβάλλον στο οποίο έζησε η άτυχη Άννυ όσο και τις ανείπωτες πράξεις του πατέρα της μετά, τον θάνατο της, αφού ο τρόπος, με τον οποίο πέθανε δεν έχει αποκαλυφθεί από τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Πάσχα το 2015 ο πατέρας της Άννυς, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε ότι την σκότωσε, ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της και κατονόμασε τον συγκατηγορούμενό του Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι, ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Στο εδώλιο βρίσκεται και η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίσοβα, με τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας, καθώς αρχικά είχε πεισθεί από τον σύντροφό της ότι η μικρή εξαφανίστηκε και έδωσε ψεύτικη κατάθεση στις αρχές.

Στη Δημητρίνα Μπορίσοβα, είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών, με μέρος της έδρας να διατυπώνει μειοψηφία θεωρώντας ότι έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για ψευδορκία, ενώ δώδεκα μήνες φυλάκιση «χρεώθηκε» και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα καθώς έδωσε ψευδή κατάθεση στις αρχές.

Πηγή πληροφορίων: Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ