Εξαφανίστηκε η διασημότερη ηθοποιός της Κίνας

Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της κινέζας ηθοποιού Φαν Μπινγκμπίνγκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN. Η Μπίνγκμπινγκ, με πλήθος συμμετοχών σε κινεζικές αλλά και χολιγουντιανές παραγωγές εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, εν μέσω ενός σκανδάλου φοροαποφυγής στην Κίνα.

Έχοντας το 2015 χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time, ως "η διασημότερη κινέζα ηθοποιός", η Μπίνγκμπινγκ έχει συμμετάσχει και σε χιλιάδες διαφημίσεις πολυτελών brands, όπως Cartier και Louis Vuitton, ενώ εμφανιζόταν σε τελετές απονομής βραβείων και γκαλά μόδας.


Η τελευταία δημόσια "εμφάνιση" της ήταν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, όταν, σύμφωνα με ανάρτηση σε επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επισκεπτόταν νοσοκομείο παίδων στο Θιβέτ. Έκτοτε, η μόνη σχετική αναφορά σε εκείνη ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου, στο κρατικό Μέσο Securities Daily, το οποίο ανέφερε ότι η διάσημη ηθοποιός ήταν υπό κράτηση και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο". Το δημοσίευμα αυτό, διεγράφη λίγο αργότερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της Μπίνγκμπινγκ και το εάν βρίσκεται αντιμέτωπη με οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Τα προβλήματα της Φαν φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν, στα τέλη Μαΐου, δημοσιεύθηκαν σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντίγραφα συμβολαίων που η ίδια είχε υπογράψει. Σύμφωνα με το κινεζικό Global Times, είχε δύο διαφορετικά συμβόλαια, ένα για φορολογικούς σκοπούς, το οποίο ανέφερε ότι θα πληρωνόταν 1,5 εκατ. δολάρια και ένα ξεχωριστό, ιδιωτικό για 7,5 εκατ. δολάρια, πρακτική που είναι γνωστή στην Κίνα ως "συμβόλαια Γιν και Γιανγκ".

Ο άνθρωπος που προχώρησε στην διαρροή του συμβολαίου, ο κινέζος παρουσιαστής, Κούι Γιονγκγιουάν, απολογήθηκε τον Ιούνιο για την πράξη του στην Μπίνγκμπινγκ. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η Φορολογική Διοίκηση της Κίνας, όρισε ερευνητές για τις κατηγορίες σε σχέση με τα συμβόλαια γιν-γιανγκ στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας.