Πάτρα: Οι 5 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΠ κρίθηκαν παράνομες, αλλά ο δήμος είπε να προσλάβει και άλλους οκτώ που επίσης δεν θα μπορούν να πληρωθούν- Τι απαντά ο δήμος

Μπορεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, μηδέ του Ελεγκτικού Συνεδρίου αξαιρουμένου- να έκριναν παράνομες τις προσλήψεις ορισμένων εκ των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ και άρα να μην καθίσταται δυνατόν να πληρωθούν, αλλά ο δήμος της Πάτρας  δεν καταλαβαίνει από αυτά τα... ψιλά γράμματα και συνεχίζει απτόητος στην πρόσληψη και άλλων που επίσης δεν θα μπορούν να πληρωθούν καθώς οι προσλήψεις τους θα κριθούν εξίσου παράνομες. 

ΟΙ λόγος για τους 13 υπαλλήλους που είχαν προσληθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές με σύμβαση ορισμένου χρόνου και οι οποίοι δεν μπορούσαν με βάση τo νόμο να επαναπροσληφθούν καθώς οι διατάξεις ορίζουν ρητά ότι μόνο όσοι έχουν προσληφθεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ειναι δυνατόν να έχουν θέση στη ΔΕΥΑΠ. Παρακάμπτοντας τη νομοθεσία, η ΔΕΥΑΠ με απόφαση Δ.Σ. και προέδρου  προχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην πρόσληψη πέντε εκ των εργαζομένων που είχαν απολυθεί, εκ των περίπου δεκατριών που είχαν απολυθεί συνολικά επειδή δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί νέα φόρμουλα για να τακτοποιηθούν..

Όταν όμως πήγαν τα εντάλματα πληρωμής τους στον Επίτροπο, έμειναν αθεώρητα καθώς κρίθηκε ότι οι προσλήψεις έγιναν κατά παράβαση του νόμου, για να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Επίσης προσβλήθηκε η απόφαση του Επιτρόπου και εστάλη η υπόθεση το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο συμφώνησε με τον Επίτροπο και απεφάνθη ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά με τους 5, ο δήμος προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news  στην πρόσληψη άλλων οκτώ ατόμων, τα οποία επίσης δεν θα μπορούν να πληρωθούν, για τους ίδιους λόγους. 

Σημειώνεται ότι στη ΔΕΥΑΠ οι μισθοί είναι ιδιαίτερα παχυλοί, ενώ κάποιοι εκ των εργαζομένων κάνουν λόγο για προσπάθεια τακτοποίησης ατόμων που ειχαν προσληφθεί ως ημέτεροι.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΕΥΑΠ

"Σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΔΕΥΑΠ έχει προχωρήσει σε προσλήψεις οι οποίες είναι παράνομες και μάλιστα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι είναι προσλήψεις ημετέρων προηγούμενων δημοτικών αρχών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ για το θέμα και συνεχίζει: .

"Η αλήθεια είναι ότι με ομόφωνη απόφασή της η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ επανεκατάταξε στις θέσεις από τις οποίες είχαν απολυθεί, 13 εργαζόμενους αξιοποιώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Αυτό έγινε σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας και κατά περίεργο τρόπο στην ΔΕΥΑ Πάτρας δεν έχουν εγκριθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πράγμα που έχει γίνει σε άλλες ΔΕΥΑ όπου οι εργαζόμενοι εργάζονται και πληρώνονται κανονικά.

Έχουμε απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων και αξιοποιούμε όποια δυνατότητα μας δίδεται να έχουμε μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες μας, απαραίτητο για την λειτουργία της ίδιας της ΔΕΥΑΠ, με απόλυτα διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη που της αναλογεί και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης  των εργαζόμενων που για μήνες προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς να μπορούν να πληρωθούν".   

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης