Αχαΐα: Η συγνώμη ενός Γερμανού Επισκόπου προς τους Καλαβρυτινούς

της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αμβούργου, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε την Πέμπτη ο Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αμβούργου, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και ο καλαβρυτινός στην καταγωγή Επίσκοπος Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Γκέρχαρντ Ούλριχ, συνοδευόμενοι από άλλα μέλη της Εκκλησίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης στην ομιλία του Αρχοντικό της Παλαιολογίνας ο Επίσκοπος Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, εξέφρασε και αυτός απο την πλευρά του ένα μεγάλο «συγνώμη» για τη σφαγή των Καλαβρυτινών.

Το πρωί προχθές έγινε η επίσκεψη στα μνημεία των μαρτυρικών τόπων στη Ζαχλωρού και τους Ρογούς, τις Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας, τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών, και -τέλος- το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, με ξενάγηση στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου.

Ο Επίσκοπος Αμβούργου αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το «Καλάβρυτα News», παρευρέθηκε και σε επίσημο δείπνο όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δ. Χουλιάρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και άθλησης Ευθ. Τζόβολος, ο πρόεδρος των Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Τσενές, μέλη της Διοίκησης του Δ. Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της ΑΕ Καλαβρύτων κ. Βαρβιτιώτης, μέλη της Διοίκησης της ΑΕ Καλαβρύτων ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Ωρας των Καλαβρύτων» Νίκος Κυριαζής κά.

ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ
Μετά την πρόσφατη συνεδρίασή της (Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου) η Ενωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τα μέλη της προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχοντικού της Παλαιολογίνας.
Θέματα είναι η εκλογή νέου προεδρείου, απολογισμός και προγραμματισμός δράσεων.
Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 21/10 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.